Διεθνή

Φαρμακονήσι: Το άσπρο - μαύρο κάνουν οι Τούρκοι για την παρενόχληση του σκάφους του Λιμενικού

Φαρμακονήσι: Το άσπρο - μαύρο κάνουν οι Τούρκοι για την παρενόχληση του σκάφους του Λιμενικού Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
Η Τουρκία επιχειρεί να κάνει το άσπρο - μαύρο για το σοβαρό περιστατικό που έγινε σήμερα Φαρμακονήσι όπου μια τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε το σκάφος του Λιμενικού.

Η τουρκική ακτοφυλακή απέτρεψε την παρενόχληση τουρκικών αλιευτικών σκαφών από την Ελλάδα, υποστηρίζουν οι Τούρκοι που επιχειρούν να περάσουν το... δικό τους δίκαιο της θάλασσας για μια ακόμη φορά στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης Ακτοφυλακής του του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρεται ότι αλιευτικά σκάφη με τουρκική σημαία «που αλιεύουν στα ανοικτά των ακτών του ακρωτηρίου Tekağaç στην περιοχή Didim του Αϊδινίου παρενοχλήθηκαν από σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που έφτασε στην περιοχή στις 12.02 μ.μ.».

Συνεχίζοντας οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι κατόπιν αυτού, δηλώθηκε ότι το ελληνικό σκάφος του λιμενικού απομακρύνθηκε από σκάφος της δικής τους ακτοφυλακής, το οποίο «εστάλη αμέσως» στο σημείο, και τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη «αφέθηκαν να συνεχίσουν τις αλιευτικές τους δραστηριότητες».

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «όταν η ελληνική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ στον αέρα, ενώ το σκάφος του λιμενικού απομακρύνονταν από την περιοχή» και το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής «άνοιξε ξανά πυρ στον αέρα και ανταπέδωσε με τον ίδιο τρόπο».

{https://www.youtube.com/watch?v=4K3BYv_SkKw}