Υγεία

Διδυμότειχο: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 9χρονης από στρεπτόκοκκο

Διδυμότειχο: Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 9χρονης από στρεπτόκοκκο
Σε λοίμωξη αναπνευστικού και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια συνεπεία της λοίμωξης από στρεπτόκοκκο αποδίδει ο ιατροδικαστής τον θάνατο της 9χρονης στο Διδυμότειχο

Λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια συνεπεία λοίμωξης από στρεπτόκοκκο έδειξε το πόρισμα του ιατροδικαστή Παύλου Παυλίδη μετά τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής στη 9χρονη που κατέληξε χθες Δευτέρα στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή

Το κορίτσι μεταφέρθηκε το μεσημέρι από τους γονείς της με συμπτώματα βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας και το τεστ που της είχε γίνει βγήκε θετικό στο βακτήριο του στρεπτόκοκκου  ενώ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή, παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Η υγεία επιδεινώθηκε ραγδαία ώσπου κατέληξε. Οι γιατροί πάλεψαν μια ώρα για να την επαναφέρουν αλλά δυστυχώς ήταν αργά. 

Η ραγδαία επιδείνωση της υγείας της 9χρονης

Σύμφωνα με τους γονείς, έπαιρνε ήδη αντιβίωση, ωστόσο η κατάστασή του παιδιού παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο κατέρρευσε. «Παρά το ότι έπαιρνε κάποια προφύλαξη από παιδίατρο ιδιώτη, από την Παρασκευή παρουσίασε επιδείνωση, γι’ αυτό και το μετέφεραν στα εξωτερικά ιατρεία της παιδιατρικής. Το είδε αμέσως παιδίατρος, έκανε το τεστ το οποίο βγήκε θετικό, κάναμε μια ακτινογραφία θώρακος την οποία είδα εγώ προσωπικά, και είδα ότι είχε μια πολύ βαριά πνευμονία, βρογχοπνευμονία, διάσπαρτη», επεσήμανε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Την Τετάρτη η κηδεία της άτυχης 9χρονης

Αύριο (07/02) το μεσημέρι, στις 13:30 μ.μ., στον ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδας θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του 9χρονου κοριτσιού. Συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές δεν μπορούν να πιστέψουν ότι η 9χρονη έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή. Στα χείλη όλων ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ …