Παιδεία

«Έριξαν» τον server του ΕΚΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ιδιωτικά AEI και τις τηλεξετάσεις

«Έριξαν» τον server του ΕΚΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ιδιωτικά AEI και τις τηλεξετάσεις
Κορυφώνεται ο αναβρασμός που επικρατεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη σκιά της διαβούλευσης του νομοσχεδίου που επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ στη χώρα μας.

Οι φοιτητές αντιδρούν σθεναρά στο επίμαχο νομοσχέδιο, οι καταλήψεις στις σχολές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και όπως τονίζουν τα πτυχία τους θα διαλυθούν και πρακτικά όποιος έχει τα λεφτά να πληρώσει, θα μπορεί να σπουδάσει σε ιδιωτικό ΑΕΙ αποκτώντας ακριβώς τον ίδιο τίτλο σπουδών με τους φοιτητές των δημόσιων ΑΕΙ.

«Έριξαν» τον server του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

Θέλοντας να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα διαμαρτυρίας τόσο για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ όσο και για τις επιβαλλόμενες από το Υπουργείο Παιδείας τηλεξετάσεις για να μην χαθεί το εξάμηνο, φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ και ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος έκαναν παρέμβαση στο Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου και έριξαν τον server, με αποτέλεσμα η σελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου να μην λειτουργεί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «η κυβέρνηση προσπάθησε να παρακάμψει το φοιτητικό κίνημα» ενώ κάνουν λόγο και για «νίκη στον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια».

Αναλυτικά, όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Ο Σέρβερ του #ΕΚΠΑ έπεσε ❗
✊ Η κυβέρνηση προσπάθησε να παρακάμψει, με εκβιαστικό τρόπο, το φοιτητικό κίνημα με την εξ’ αποστάσεως εξεταστική! Ενάντια στις μεθοδεύσεις αυτές, σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΚΠΑ μαζί με τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων, απαντούν από κοινού με παρέμβαση στο ΚΛΕΙΔΙ (Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου) του ΕΚΠΑ., ρίχνοντας τους σέρβερ του πανεπιστημίου, μπλοκάροντας έτσι την τηλεξεταστική.

✅ ΟΧΙ στην Τηλεξεταστική- ΟΧΙ στους κυβερνητικούς εκβιασμούς!
Νίκη στον αγώνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Το δίκιο το έχουν πάντα οι φοιτητές.

{https://www.facebook.com/menoume.energoi/posts/pfbid02tS3tUZEWDheeEEQHtyA58JCYCMa9psK8DSkv7rGf6d1hEYs6PbQg8F3YCgK8YxAQl}