Ελλάδα

Ρόδος: Σφραγίστηκε 2 φορές το beach bar με τις ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα - Πρόστιμο 28.560 ευρώ

Ρόδος: Σφραγίστηκε 2 φορές το beach bar με τις ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα - Πρόστιμο 28.560 ευρώ
Στο αυτόφωρο ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης που είχε στήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα.

Δύο φορές σφραγίστηκε ο δημόσιος χώρος που είχε καταλάβει παράνομα beach bar στην Αγία Μαρίνα της Ρόδου, το οποίο είχε στήσει μεταλλικές κατασκευές, με ομπρέλες και ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα.

Ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης πέρασε την αυτόφωρη διαδικασία και κρατείται προκειμένου να δικαστεί αύριο, Σάββατο.

Η διαδικασία του αυτοφώρου ενεργοποιήθηκε έπειτα από την παραβίαση της σφράγισης και την αφαίρεση των κορδελών που είχαν τοποθετήσει το πρωί της Παρασκευής η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου Α’ του υπουργείου Οικονομικών και η Αστυνομία. Η σφράγιση απαγόρευε την πρόσβαση εντός του χώρου και την άσκηση οποιασδήποτε οικονομικής δραστηριότητας.

xaplostres2_425ef.jpg

xaplostres1_e36a4.jpg

Συγκεκριμένα, στις 07:00 της Παρασκευής σφραγίστηκε ο χώρος, αλλά λίγες ώρες αργότερα το beach bar άρχισε να λειτουργεί ξανά, οπότε έγινε νέα επιχείρηση για τη σφράγιση.

Επιπλέον, στην επιχείρηση επιδόθηκε σήμερα πρόστιμο 28.560 ευρώ. Το ποσό είναι τετραπλάσιο από αυτό που θα κατέβαλε ο επιχειρηματίας για έναν χρόνο, αν είχε συνάψει σύμβαση.

Ο χώρος του beach bar παραμένει σφραγισμένος και φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις. Μέχρι το πρωί της Κυριακής θα πρέπει- με ευθύνη της επιχείρησης- να απομακρυνθούν όλες οι παράνομες ομπρέλες και ξαπλώστρες, όπως και τα κινητά στοιχεία των μεταλλικών κατασκευών. Αν δεν γίνει αυτό, ο δήμος θα αναλάβει την ευθύνη της απομάκρυνσης.

xaplostres3_9b016.jpg

xaplostres4_993dc.jpg

Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί το πρωτόκολλο κατεδάφισης. Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν επιτόκιο έλεγχο στο beach bar, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε η παράνομη κατάληψη αιγιαλού και η εγκατάσταση 19 μεταλλικών κατασκευών, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, μέσα στη θάλασσα.

«Το έχω ξαναπεί και το υπογραμμίζω. Ας το καταλάβουν όλοι ανεξαιρέτως και κυρίως αυτοί που νομίζουν ότι θα μας ξεγελάσουν και ότι μπορούν να περιφρονούν τον νόμο: όπως κάναμε πέρυσι, όπως κάναμε σήμερα στη Ρόδο, έτσι θα κάνουμε και από εδώ και στο εξής. Νομιμότητα παντού! Και κανένα τερτίπι δεν πρόκειται να μας εμποδίσει. Είναι βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτή η χώρα καλύτερη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.