Ελλάδα

Έκθεση μεταξωτών από το Σουφλί στην Αδριανούπολη

Έκθεση μεταξωτών από το Σουφλί στην Αδριανούπολη
Έκθεση μεταξωτών από το Σουφλί πραγματοποιήθηκε στην Αδριανούπολη της Τουρκίας κατά το διήμερο 1 και 2 Ιουνίου 2024, έπειτα από πρωτοβουλία του Προξενείου της Ελλάδας.

Την οργάνωση της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αδριανούπολης, ανέλαβε η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων & Βιοτεχνών Σουφλίου & Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης παρουσίασε έκθεση 40 φωτογραφιών με τίτλο «Εικόνες από Μετάξι». Οι φωτογραφίες, τυπωμένες και οι ίδιες σε ύφασμα από μετάξι, έφεραν το κοινό σε επαφή με ένα «διπλό» έργο τέχνης: Το ύφασμα από μετάξι, προϊόν εξ ολοκλήρου βιολογικής καλλιέργειας στο Σουφλί, και τις εικόνες από τη διαδικασία παραγωγής του.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη κ. Α. Ραδιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Σουφλίου κ. Γ. Μπαλτζής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και Περιφέρειας κ. Θ. Τσιαμίτας και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Αδριανούπολης κ. Σ. Ιρμάκ, ενώ παρέστη και η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κυρία Φ. Μπαχαρίδου.

Τα εγκαίνια της εκδήλωσης παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ την Κυριακή 2/6 στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και εργαστήριο (workshop) για την κατασκευή κοσμημάτων από μετάξι.

Παρουσιάστηκαν επίσης τοπικά προϊόντα της περιοχής του Σουφλίου, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να τα γνωρίσουν και να τα γευτούν. Η έκθεση έδωσε την ευκαιρία για την προώθηση της τοπικής κληρονομιάς της περιοχής αλλά και για την ενίσχυση των πολιτιστικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.