Πολιτική

Ζωρζέτα Λάλη-Γιάννης Δρόσος: Στηρίζουν Νέα Αριστερά

Ζωρζέτα Λάλη-Γιάννης Δρόσος: Στηρίζουν Νέα Αριστερά
«Ψηφίζουμε και στηρίζουμε τη Νέα Αριστερά επειδή στεκόμαστε, με τιμή, μπροστά στην ευθύνη για την υπεράσπιση της διακυβέρνησης της χώρας από τον Σύριζα του Αλέξη Τσίπρα», τονίζουν σε άρθρο τους στο Dnews.

Τη στήριξή τους στη Νέα Αριστερά εκφράζουν με κοινό τους άρθρο στο Dnews (ΕΔΩ) η Ζωρζέτα Λάλη, πρώην διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τον Αλέξη Τσίπρα και ο Γιάννης Δρόσος, ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών.

«Ψηφίζουμε και στηρίζουμε τη Νέα Αριστερά επειδή στεκόμαστε, με τιμή, μπροστά στην ευθύνη για την υπεράσπιση της διακυβέρνησης της χώρας από τον Σύριζα του Αλέξη Τσίπρα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο άρθρο τους, ασκώντας ταυτόχρονα σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη:

«Η παρακαταθήκη εκείνου του Σύριζα, εκείνης της Αριστεράς, εκείνου του έργου εγκαταλείπεται με ταχύτητα, συχνά και απροσχημάτιστα, από την περσόνα που αναδείχθηκε Πρόεδρός του νέου Σύριζα. Η κατεύθυνση προς την οποία κινείται ο άνθρωπος αυτός δεν σηματοδοτεί απλώς μιαν άλλη, έντονα ή και ριζικά αντίθετη με την δική μας πολιτική θεώρηση των πραγμάτων. Η συνεχής εναλλαγή φράσεων εντυπωσιασμού και φτηνής εικόνας, δεν είναι ούτε α-πολιτική ούτε μετα-πολιτική. Είναι πολιτικότατη με ενοχλητικές ομοιότητες με τον ακροδεξιό λαϊκισμό. «Freedom and Direct Democracy» -Ελευθερία και άμεση δημοκρατία- είναι το κεντρικό σύνθημα ενός από τα απεχθέστερα ακροδεξιά κόμματα που κατέρχονται στις ευρωεκλογές. Σας θυμίζει κάτι; Το ότι από τις τάξεις μας ανάβλυσε, κάπως σαν το νερό του Καματερού, και αναδείχθηκε ως ο τρίτος ή τέταρτος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας ο κ. Κασσελάκης, είναι μια πολύ κακή υπηρεσία που η ήττα και η κρίση του χώρου μας προσέφερε στη χώρα. Το ότι δεν περιμέναμε την εξέλιξη αυτή δεν δικαιολογεί το ότι, όταν μπορούσαμε, ίσως και λίγο οπορτουνιστικά σκεπτόμενοι, δεν την σταματήσαμε.  Την κατάλληλη ώρα -η συζήτηση θα είναι δύσκολη και πικρή- θα κληθούν όλοι και όλες να μιλήσουμε περισσότερο».

«Μπροστά στην μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και στο εκκωφαντικό αντιπολιτευτικό κενό εμείς που υπογράφουμε το άρθρο αυτό κινούμαστε στον εξαιρετικά δύσκολο δρόμο που σηματοδοτεί η ίδρυση, η λειτουργία και η προοπτική της Νέας Αριστεράς. Μας έπεισε το ήθος, το ύφος, η πολιτική στάση, ακόμη και το είδος της αδεξιότητας, όταν κάπου-κάπου εμφανίζεται, των ανθρώπων της Νέας Αριστεράς. Μας έπεισε το πρόγραμμά τους, και, σε αυτό, η απουσία κενών υποσχέσεων και εντυπωσιασμών. Μας έπεισε κυρίως η ικανότητά τους να ασκήσουν σωστή και χρηστή διακυβέρνηση, όπως απέδειξαν όσοι και όσες από τα στελέχη της Νέας Αριστεράς βρέθηκαν σε κυβερνητικές ευθύνες. Μας έπεισε τέλος και ο τρόπος που ασκούν την πολιτική διαχείριση της νεότητάς τους. Ο συνεχώς βελτιωνόμενος λόγος του Αλέξη Χαρίτση και των άλλων στελεχών της Νέας Αριστεράς, ήδη αρχίζει να εδραιώνει ένα νέο, δημιουργικό, ειλικρινές, σοβαρό και όχι σοβαροφανές πρότυπο δημόσιου πολιτικού λόγου. Ευτυχώς και σε άλλους συγγενείς χώρους, όπως το ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύονται αξιόπιστα τέτοια πρόσωπα", αναφέρουν χαρακτηριστικά- και τονίζουν: "Για εμάς, η ψήφος στην Νέα Αριστερά δεν είναι ψήφος αντιπαράθεσης στα πολλά, πάρα πολλά στελέχη και μέλη του Σύριζα, που μοιράζονται μαζί μας τις ίδιες αγωνίες, προσδοκούν τις ίδιες προοπτικές, που αισθάνονται ότι ισορροπούν, κάποτε δραματικά, ανάμεσα στην αξιοπρέπεια του προσώπου τους και της πολιτικής τους διαδρομής και στη όλη εικόνα εμφάνιση και εν γένει πολιτεία του αρχηγού τους. Είναι περισσότερο πράξη φιλίας και αλληλεγγύης. Το έντονο ερώτημά τους «μα καλά, τι καταφέρατε που φύγατε;» δεν μας βαρύνει λιγότερο από ό,τι ίσως βαρύνει εκείνους το ερώτημά μας «μα καλά, τι θα καταφέρετε που μείνατε;» Για όλους μας η άλλη μέρα θα είναι αλλιώς. Ποια θα είναι όμως;»

«Η υποστήριξή μας Νέα Αριστερά είναι υποστήριξη σε μία σοβαρότατη οργανωμένη αρχή απάντησης στο στρατηγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει στην ελληνική του εκδοχή -είναι πασίγνωστο ότι η ελληνική εκδοχή δεν είναι η μόνη στην Ευρώπη- ο πολιτικός χώρος που σχηματικά γίνεται κατανοητός ως «Αριστερά» και «Κεντροαριστερά». Τα υπόλοιπα από Δευτέρα» καταλήγει το άρθρο στήριξης στη Νέα Αριστερά της Ζωρζέτας Λάλη και του Γιάννη Δρόσου.