Πολιτική

Γάμος ομοφύλων: Χυδαία επίθεση Σαράκη στην επιτροπή – «Δεν είναι gay pride εδώ μέσα»

Γάμος ομοφύλων: Χυδαία επίθεση Σαράκη στην επιτροπή – «Δεν είναι gay pride εδώ μέσα»
Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στη Βουλή, ανάμεσα στο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παύλο Σαράκη και την εκπρόσωπο των διεμφυλικών Άννα Κωνσταντινίδη – Απέργη, κατά την ακρόαση των φορέων στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Όλα ξεκίνησαν όταν Παύλος Σαράκης, ρώτησε τους φορείς τί συμβολίζει το αρκτικόλεξο ΛΟΑΤΚΙ+. Ο βουλευτής δεν ικανοποιήθηκε από τις απαντήσεις που έλαβε, επέμεινε, λέγοντας πως «εδώ δεν ήρθαμε για σεμινάρια, ήρθατε για να απαντήσετε».

«Τι είναι το QUE, τι είναι PLUS», συνέχισε, ενώ νωρίτερα, ο Γιώργος Ρούντας της ΝΙΚΗΣ είπε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας πως «αφού μας δώσετε τον όρο queer να μας πείτε κιόλας και αν οι swingers θα μπορούν να υιοθετήσουν παιδί».

Το λόγο πήρε, η Αννα Κωνσταντινίδη Απέργη, πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, καταγγέλοντας κακοποιητικό λόγο εις βάρος των εκπροσώπων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

«Οι βουλευτές πρέπει να γνωρίζουν ότι ορκίστηκαν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Επίσης υπάρχει ο κώδικας κοινοβουλευτικής δεοντολογίας. Κακοποιούμαστε έξω. Όχι σε ρητορικές μίσους μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», υπογράμμισε, με τους παριστάμενους φορείς και ορισμένους βουλευτές να χειροκροτούν.

Ο Παύλος Σαράκης επανήλθε, φωνάζοντας πως «δεν θα γίνει εδώ μέσα gay pride», ισχυριζόμενος πως το κόμμα του υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών. Κάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο της επιτροπής να επαναφέρει στην τάξη την εκπρόσωπο των διεμφυλικών, καταγγέλλοντας ότι επέτρεψε να χειροκροτούνται επιθέσεις εναντίον βουλευτών μέσα στη Βουλή.

«Εδ ειναι Κοινοβούλιο, όχι λαϊκή συνέλευση. Δεν θα ανεχθώ ξανά χειροκροτήματα, ούτε κρίσεις εναντίον βουλευτών», απάντησε ο πρόεδρος της επιτροπής Βασίλης Οικονόμου.

Τα όσα είπε ο Παύλος Σαράκης προκάλεσαν και την παρέμβαση της ψυχολόγου Έλενας -Όλγας Χρηστίδη του ORLANDO LGBT+, που τόνισε πως είναι αδιανόητο να ακούγονται «ακροδεξιές» απόψεις, ενώ η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου σχολίασε πως είναι ανεπίτρεπτο βουλευτής να εκστομίζει τη λέξη «τσίρκο», αναφορά η οποία ωστόσο δεν ακούστηκε στο μικρόφωνο.