Παιδεία

Κλειστά σχολεία αύριο, Τρίτη 30 Ιανουαρίου

Κλειστά σχολεία αύριο, Τρίτη 30 Ιανουαρίου Φωτογραφία: EUROKINISSI
Κλειστά σχολεία αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγη ώρα. Για την απόφαση και τυχόν περαιτέρω μέτρα θα υπάρξει σε λίγη ώρα συνεδρίαση στην περιφέρεια Αττικής.

Συνεδριάζουν οι αρμόδιοι φορείς σε λίγη ώρα στην περιφέρεια Αττικής προκειμένου να παρθεί απόφαση για τα κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη, 30 Ιανουαρίου. Το Dnews, καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας θα είναι πρώτο στην ενημέρωση, ανανεώνοντας συνεχώς την λίστα με τα κλειστά σχολεία. 

Ήδη τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε κάποιες περιοχές της Εύβοιας (Σέτα στο δήμο Ερέτριας και στο δήμο Μεσσαπίων), τη Φλώρινα, τις ορεινές περιοχές της Κρήτης, αλλά και την Πάρνηθα, όπου έκλεισε η λεωφόρος, από το τελεφερίκ και πάνω. Συνεχίζεται η επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τις χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά της χώρας από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα. Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα.

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στα κλειστά σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ενημερώσει ότι όσα σχολεία μείνουν κλειστά, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση. 

Κλειστά σχολεία και μάθημα με τηλεκπαίδευση σε Εύβοια και Βοιωτία

Με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν αύριο (30/01) τα σχολεία στην Εύβοια και στη Βοιωτία.

Κλειστό το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Πέτρου Κυνουρίας 

Κλειστό θα παραμείνει την Τρίτη 30 Ιανουαρίου το δημοτικό σχολείο του Αγίου Πέτρου της Κυνουρίας. Λόγω της προβλεπόμενης χιονόπτωσης και λόγω της επικινδυνότητας, κατά την πρόσβαση και κατά την παραμονή των παιδιών και των εκπαιδευτικών σε αυτό.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά στην Αττική

Σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής οι Δήμοι στους οποίους τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση είναι οι κάτωθι:

Μάνδρας – Ειδυλλίας
Φυλής – Αχαρνών
Κηφισιάς – Ωρωπού
Πεντέλης – Διονύσου
Παλλήνης

Ο Δήμος Φυλής ανακοινώνει ότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του χιονιά που αναμένεται τις επόμενες ώρες, για αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, θα παραμείνουν κλειστά τα Σχολεία όλων των Βαθμίδων Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Κλειστοί θα παραμείνουν επίσης οι Παιδικοί Σταθμοί, το Δημοτικό Ωδείο και όλες οι αθλητικές – εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Φυλής.

Kλειστά τα σχολεία στην Τανάγρα

Ο Δήμαρχος Τανάγρας αποφασίζει αύριο Τρίτη 30/1/2024 όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια καθώς και οι Παιδικοί σταθμοί) θα παραμείνουν κλειστές
λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που θα εκδηλωθούν στην περιοχή του Δήμου και τα οποία – όπως έχει ανακοινωθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – θα συνεχισθούν, για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά στο Δήμο Φαιστού

Με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη για τη διασφάλιση μετακινήσεων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων  την Τρίτη 30 Ιανουαρίου κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες:
- Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Ζαρού.
- Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Βοριζίων.
- Δημοτικό Σχολείο Καμαρών.
- Γυμνάσιου Ζαρού.

Κλειστά όλα τα σχολεία στη Σαντορίνη

Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία σε ολόκληρο το νησί καθώς προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα .

Στις 10 το κουδούνι στο  Δήμο Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση λόγω των καιρικών συνθηκών (παγετού, χαμηλών θερμοκρασιών) που επικρατούν, αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου, η προσέλευση των μαθητών σε όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας, θα γίνει στις 10:00 π.μ.