Διεθνή

Άφησαν 5 φέρετρα στον πύργο του Άιφελ - Ρώσους πράκτορες «βλέπουν» οι γαλλικές αρχές

Άφησαν 5 φέρετρα στον πύργο του Άιφελ - Ρώσους πράκτορες «βλέπουν» οι γαλλικές αρχές Φωτογραφία: X
Τα φέρετρα που βρέθηκαν στον πύργο του Άιφελ ήταν καλυμμένα με τη γαλλική σημαία και έγραφαν «Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία».

Τη Ρωσία «βλέπουν» οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες πίσω από τα 5 φέρετρα που εντοπίστηκαν στον πύργο του Άιφελ. Τα φέρετρα που βρέθηκαν στον πύργο του Άιφελ ήταν καλυμμένα με τη γαλλική σημαία και έγραφαν «Γάλλοι στρατιώτες στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές τρεις άνδρες έφτασαν κοντά στον Πύργο του Άιφελ με βανάκι περίπου στις 9 το πρωί του Σαββάτου. Αργότερα οι αρχές είπαν ότι τα φέρετρα ήταν γεμάτα με γύψο.

Η αστυνομία αμέσως συνέλαβε τον οδηγό, ο οποίος υποστήριξε ότι τον πλήρωσαν 40 ευρώ για να μεταφέρει τα φέρετρα.  Ο ίδιος είχε φτάσει στο Παρίσι από τη Βουλγαρία μόλις μία μέρα πριν.

Αργότερα, η αστυνομία συνέλαβε τους άλλους δύο στον σταθμό Bercy στο κεντρικό Παρίσι, όπου φέρεται να ετοιμαζόταν να ταξιδέψουν με λεωφορείο στο Βερολίνο. Είπαν στην αστυνομία ότι πλήρωσαν 400 ευρώ για να αφήσουν τα φέρετρα, σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα.

{https://twitter.com/eldergodamen3/status/1797496934816748018}

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο οδηγός ήταν από τη Βουλγαρία και οι άλλοι δύο συλληφθέντες από την Ουκρανία και τη Γερμανία. Την Κυριακή οδηγήθηκαν στο δικαστήριο και κατηγορούνται για «βία με προδιάθεση».

Οι αρχές ενημέρωσαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για το αν αυτή η κίνηση είχε οργανωθεί από το εξωτερικό. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται πως πίσω από το περιστατικό βρίσκονται Ρώσοι πράκτορες.

Σύμφωνα με τη Le Monde newspaper, ένα από τα πρόσωπα που συνελήφθη το Σάββατο ήταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με Βούλγαρο ύποπτο για άλλη υπόθεση. Η εφημερίδα τον κατονόμασε ως τον 34χρονο Georgi F.

{https://twitter.com/DougAMacgregor/status/1797276469451743508}