Διεθνή

Απόπειρα δολοφονίας Φίτσο: Ανατρέπεται το σενάριο του «μοναχικού λύκου»

Απόπειρα δολοφονίας Φίτσο: Ανατρέπεται το σενάριο του «μοναχικού λύκου»
Η ζωή του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Κυριακή στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ.

Ο ένοπλος που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο την περασμένη Τετάρτη ενδέχεται τελικά να μην έδρασε μόνος, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του υπουργού Εσωτερικών Ματούς Σουτάι Εστόκ.

«Έχουμε συγκροτήσει ομάδα έρευνας η οποία θα εξετάσει επίσης την εκδοχή ότι δεν επρόκειτο για "μοναχικό λύκο"», ανέφερε ο υπουργός.

Όπως διευκρίνισε, μια από τις «ενδείξεις» πως ο δράστης είχε συνεργούς είναι πως το περιεχόμενο που ήταν αναρτημένο στον προσωπικό του λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook διαγράφτηκε ενώ κρατείτο από την αστυνομία και δεν είχε πρόσβαση.

Ο Ρόμπερτ Φίτσο είναι εκτός κινδύνου αλλά ακόμη σε σοβαρή κατάσταση μετά την απόπειρα κατά της ζωής του, δήλωσε νωρίτερα χθες ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινιακ στο δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων TASR.

Σημειώνεται πως ο ένοπλος που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον 59χρονο σλοβάκο πρωθυπουργό παραμένει υπό κράτηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Εστόκ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε «όλα τα τρολ» στο διαδίκτυο που επιχαίρουν για την απόπειρα ή διασπείρουν μηνύματα μίσους και διεγείρουν περαιτέρω βίας, τονίζοντας πως οι αρχές θα ενεργήσουν, θα βρουν τους «αγκιτάτορες» και θα φροντίσουν να λογοδοτήσουν.