Διεθνή

«Ναι, θα κολυμπήσουμε στον Σηκουάνα», λέει η Αν Ινταλγκό

«Ναι, θα κολυμπήσουμε στον Σηκουάνα», λέει η Αν Ινταλγκό Φωτογραφία: EPA/ YOAN VALAT
Η δήμαρχος του Παρισιού έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κολυμπήσει στον Σηκουάνα για να πείσει ότι το ποτάμι είναι ασφαλές.

Η Αν Ινταλγκό είναι πεπεισμένη ότι βουτώντας η ίδια στον Σηκουάνα τον Ιούνιο θα πείσει τους Παριζιάνους πως είναι ασφαλές να κολυμπούν στο ποτάμι.

«Στους γκρινιάρηδες λέω “Ναι, θα κολυμπήσουμε στον Σηκουάνα”», δήλωσε η δήμαρχος του Παρισιού. «Φυσικά θα το κάνουμε, προετοιμάζουμε τη μεγάλη βουτιά που θα γίνει στο Bras Marie», συμπλήρωσε εγκαινιάζοντας πισίνα.

Η συγκεκριμένη πισίνα θα χρησιμοποιηθεί ως προπονητική εγκατάσταση για τους αθλητές που θα μετάσχουν στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Οι αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας και τριάθλου θα φιλοξενηθούν στον Σηκουάνα.

Από τον Ιανουάριο η Αν Ινταλγκό έχει ανακοινώσει ότι θα κολυμπήσει στον Σηκουάνα, ενόψει του μεγάλου αθλητικού ραντεβού. Τον προηγούμενο μήνα δήλωσε στο Reuters ότι στόχος της είναι να γίνει αυτό στις 23 Ιουνίου, όταν το Παρίσι θα γιορτάζει για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς αγώνες.

«Θα είναι μια μεγάλη στιγμή. Όταν γίνει, οι Παριζιάνοι θα πειστούν ότι ο Σηκουάνας είναι ένας ποταμός τον οποίο έχουμε φροντίσει», επεσήμανε η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ήδη, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πιερ Ραμπαντάν, το έχει «τολμήσει», καθώς κολύμπησε στον Σηκουάνα το περασμένο καλοκαίρι. «Ο Πιερ ήδη βούτηξε και είναι ακόμα ζωντανός», σημείωσε η Αν Ινταλγκό.

Το Παρίσι έχει ξεκινήσει τον καθαρισμό του Σηκουάνα προκειμένου οι άνθρωποι να μπορούν να κολυμπήσουν ξανά στο ποτάμι, όπως έγινε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1900. Όμως, το περασμένο καλοκαίρι ακυρώθηκε το test event που είχε προγραμματιστεί, εξαιτίας προβλήματος με τα λύματα.