Διεθνή

Κρεμλίνο: «Ναι» στις ειρηνικές διαπραγματεύσεις «όχι» στην απομάκρυνση από την Ουκρανία

INTIME INTIME
«Ναυαγούν» - για την ώρα - οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Συγκεκριμένα, απέρριψε σήμερα το Κρεμλίνο, τους όρους «Μπάιντεν» για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του πρόεδρου των ΗΠΑ, σχετικά με το ότι μια πιθανή διαπραγμάτευση θα ήταν εφικτή μόνο εάν, η Μόσχα απέσυρε τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, η απάντηση της «αντίπερα όχθης» ήταν άμεση.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε πως «Η Μόσχα, προφανέστατα, απορρίπτει την πρόταση του Μπάιντεν» και συνεπώς κάνει ένα «βήμα πίσω» στις διαπραγματεύσεις. 

Όσον αφορά τον Πούτιν, ισχυρίστηκε ότι «Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ήταν πάντα, είναι και παραμένει ανοικτός στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά μας», προσθέτοντας ότι «Ο προτιμητέος τρόπος να πετύχουμε τα συμφέροντά μας είναι μέσω ειρηνικών, διπλωματικών μέσων».

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται», είπε ο Πεσκόφ, χρησιμοποιώντας τον όρο του Κρεμλίνου «στρατιωτική επιχείρηση» κι όχι «πόλεμος» για την επίθεση στην Ουκρανία.

Δήλωση Μπάιντεν

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος Μπάιντεν, είχε δηλώσει «Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τον Πούτιν, εάν αναζητεί έναν τρόπο, για να βάλει τέλος στον πόλεμο. Δεν το έχει κάνει ακόμη».

«Οποιαδήποτε συζήτηση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν διαβούλευσης με τους Γάλλους φίλους και το ΝΑΤΟ». 

Ως παράδειγμα, ανέφερε, επίσης, ότι αντίστοιχες διαπραγματεύσεις με το NATO, τις ΗΠΑ και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, δεν ευδοκίμησαν στο παρελθόν.