Ελλάδα

Συνεργάτης του Ριζάι ο συλληφθείς στο αεροδρόμιο - Οι σχέσεις με Greek Mafia και ο εκρηκτικός μηχανισμός

eurokinissi eurokinissi
Ο 48χρονος Αλβανός γνωστός ως «Τάκης», ο οποίος είναι παλιός γνώριμος των Αρχών και εκτελεστής της «Greek Mafia», εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιανουαρίου από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών και συνελήφθη στο αεροδρόμιο, δυνάμει εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του.

Ο «Τάκης» διατηρούσε άριστες σχέσεις με «Νονό» των Νοτίων Προαστίων και τον Αλκέρ Ριζάι.

Όσν αφορά τη σύλληψη, και στο πλαίσιο συνοριακού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Από τον περαιτέρω έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης ανακριτικών Αρχών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της έκρηξης, για βόμβα που είχε τοποθετήσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2014 στο αυτοκίνητο Αλβανού μπράβου που εξερράγη εν κινήσει στην Αττική Οδό και σκοτώθηκε το θύμα.

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα στις 29 Δεκεμβρίου 2014,  όταν ένα αυτοκίνητο Smart, το οποίο κινούνταν με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος εξερράγη εν κινήσει στις 7:30 το πρωί.

Άρχικά η αστυνομία είχε πιστέψει ότι πρόκειται για τροχαίο με έναν νεκρό. Όμως, αργότερα διαπιστώθηκε από αστυνομικούς και πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο πως το όχημα ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το κάθισμα του οδηγού, με αποτέλεσμα από την έκρηξη να σκοτωθεί ο οδηγός, 35χρονος αλβανικής καταγωγής.

Μάλιστα, τότε τραυματίστηκε σοβαρά η κοπέλα του, που την μετέφερε στο αεροδρόμιο.

Ο 48χρονος Αλβανός είχε συλληφθεί και τον Ιανουάριο του 2021 στην Λαμία, όταν μαζί με «Νονό» των Νοτίων Προαστίων είχαν πάει να παραλάβουν τον Αλκέρ Ριζάι που είχε άδεια από τις φυλακές.

Τότε, κατά τον έλεγχό τους διαπιστώθηκε τότε ότι εκκρεμούσε ένταλμα σε βάρος του και για την μαφιόζικη εκτέλεση σε γνωστό μπαρ της Γλυφάδας τον Οκτώβριο του 2017.

Τότε προφυλακίστηκε αλλά λίγο καιρό αργότερα βγήκε από την φυλακή με περιοριστικούς όρους.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

{https://youtu.be/UE1glAVtUV4?feature=shared}