Ελλάδα

Βραυρώνα: Δίωξη για ανθρωποκτονία από κοινού στους γονείς του νεκρού βρέφους - Το στοιχείο «κλειδί»

Βραυρώνα: Δίωξη για ανθρωποκτονία από κοινού στους γονείς του νεκρού βρέφους - Το στοιχείο «κλειδί»
Ο 25χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή την Τρίτη - Η μητέρα του άτυχου νεογνού νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία από κοινού, ασκήθηκε σε βάρος του ζευγαριού απο το Νεπάλ, γονέων του νεκρού νεογνού που εντοπίστηκε σε σακούλα σε χωματερή της Βραυρώνας.

Ο 25χρονος άνδρας οδηγήθηκε νωρίτερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας που του απήγγειλε την κακουργηματική κατηγορία και στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία να απολογηθεί ενώπιον ανακριτή την Τρίτη.

Η μητέρα του άτυχου νεογνού νοσηλεύεται φρουρούμενη.

Στοιχείο-κλειδί για την σοκαριστική υπόθεση θεωρείται το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής που διενεργείται στο νεογνό, αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση εκτιμά ότι ενδέχεται το βρέφος να γεννήθηκε ζωντανό. Ο πατέρας του νεογνού, αντίθετα, φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι το νεογνό γεννήθηκε πρόωρα και νεκρό και ακολούθως ο ίδιος το πέταξε σε κάδο απορριμμάτων.

Από το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης θα εξαρτηθεί η πορεία της έρευνας και το εάν το κατηγορητήριο θα παραμείνει το ίδιο για τους γονείς από το Νεπάλ.