Ελλάδα

Σοκάρει η μητέρα του 18 μηνών βρέφους που πέθανε στη Θήβα: «Ούτε η καρδιά του χτύπαγε ούτε ανέπνεε»

Σοκάρει η μητέρα του 18 μηνών βρέφους που πέθανε στη Θήβα: «Ούτε η καρδιά του χτύπαγε ούτε ανέπνεε»
«Το έβαλα εκεί και άρχισα να προσπαθώ να του δώσω οξυγόνο», τόνισε από την πλευρά του ο πατέρας του παιδιού.

Συγκλονίζουν οι γονείς του 18 μηνών βρέφους που άφησε την τελευταία του πνοή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη Θήβα, ανήμερα του Πάσχα.

«Ούτε η καρδιά του χτύπαγε, ούτε ανέπνεε», ανέφερε η μητέρα του βρέφους στον Alpha, συμπληρώνοντας: «Το κοιτάω, δεν κουνιόταν. Τα μάτια του ήταν ανοιχτά, δεν κουνιόταν. Το κοιτάω, δεν έπαιρνε ανάσα, τίποτα και άρχισα και του έκανα στο κρεβάτι πρώτα μαλάξεις. Ξύπνησα τον άνδρα μου και πήγα μαζί με το μωρό μέσα και του είπα ''δεν παίρνει οξυγόνο''».

Επίσης, για τα αίτια θανάτου δήλωσε πως «μου είπαν ότι πρέπει να γίνει νεκτροτομή-νεκροψία για να καταλάβουν τι έχει γίνει».

«Το έβαλα εκεί και άρχισα να προσπαθώ να του δώσω οξυγόνο», τόνισε από την πλευρά του ο πατέρας του παιδιού, προσθέτοντας: «Η γυναίκα μου πήρε το τηλέφωνο και άρχισε να καλεί ασθενοφόρο κι εγώ άρχισα να του κάνω μαλάξεις, αλλά κατέληξε».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το Πάσχα το EKAB δέχθηκε κλήση από τη Θήβα για έκτακτο περιστατικό με ένα βρέφος 18 μηνών.

Όταν το πλήρωμα έφτασε στο σημείο παρέλαβε το μωρό χωρίς τις αισθήσεις του και το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Χαλκίδας όμως οι γιατροί δεν πρόλαβαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, καθώς το μωρό ήταν ήδη νεκρό.

Έκτοτε, διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.