Αθλητισμός

Λευτέρης Πετρούνιας: Με αυτό το πρόγραμμα κέρδισε το 7ο χρυσό - Η στιγμή της απονομής

Λευτέρης Πετρούνιας: Με αυτό το πρόγραμμα κέρδισε το 7ο χρυσό - Η στιγμή της απονομής Φωτογραφία: EPA/ RONALD WITTEK
Ο Λευτέρης Πετρούνιας πέτυχε στο Ρίμινι κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος αθλητής σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

Ήταν ο τελευταίος που εκτέλεσε το πρόγραμμά του στον τελικό των κρίκων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής. Λίγα δευτερόλεπτα αφού ολοκλήρωσε την προσπάθειά του, ήταν επίσημο: ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε γράψει ιστορία.

Ο 33χρονος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά. Κανένας άλλος αθλητής δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει επτά χρυσά μετάλλια στο ίδιο όργανο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης συγκέντρωσε 15,000 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας 6,300, βαθμός εκτέλεσης 8,700) για να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης για έβδομη φορά.

Μόλις ολοκλήρωσε την προσπάθειά του, αγκάλιασε τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη. Την ίδια ώρα, η σύζυγός του, Βασιλική Μιλλούση- που ταξίδεψε στο Ρίμινι με τις δύο κόρες του- είχε αρχίσει να πανηγυρίζει.

Αφού ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, ο Λευτέρης Πετρούνιας μέτρησε με τα δάχτυλα των χεριών του τα επτά χρυσά μετάλλια που έχει κατακτήσει σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, για να γράψει ιστορία. Σε αυτό τον βοήθησε και η μασκότ της διοργάνωσης.

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του τελικού, ο Λευτέρης Πετρούνιας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για την απονομή του χρυσού μεταλλίου και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του.