Πολιτική

Παυλόπουλος: Οι πολύτεκνοι έχουν δικαίωμα ειδικής πρόνοιας από το κράτος

Παυλόπουλος: Οι πολύτεκνοι έχουν δικαίωμα ειδικής πρόνοιας από το κράτος Παυλόπουλος: Οι πολύτεκνοι έχουν δικαίωμα ειδικής πρόνοιας από το κράτος
Παυλόπουλος: Οι πολύτεκνοι έχουν δικαίωμα ειδικής πρόνοιας από το κράτος Οι πολύτεκνες οικογένειες «έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Πολυτέκνων, υπενθυμίζοντας τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 2 του Συντάγματος.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «οι πολιτειακοί θεσμοί, καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, οφείλουν να συνειδητοποιούν, διαρκώς κι εμπράκτως, ότι η προστασία της πολύτεκνης οικογένειας συνιστά συνταγματικώς κατοχυρωμένη υποχρέωσή τους».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος τονίζει ότι «το χρέος αυτό καθίσταται σήμερα τόσο περισσότερο επιτακτικό, θεσμικώς και πολιτικώς, όσον αποτελεί αυτονόητη και αυταπόδεικτη, πλέον, αλήθεια το ότι ένας από τους βασικούς παράγοντες, λόγω της ευεργετικής επιρροής, των οποίων δεν έχει επέλθει στη χώρα μας ρήξη του κοινωνικού ιστού εξαιτίας της βαθειάς, μακράς κι επώδυνης οικονομικής κρίσης, είναι η οικογένεια, κυρίως, δε, η πολύτεκνη οικογένεια».