Πολιτική

Προκαταρκτική εξέταση για τον «άφαντο» τομογράφο: «Συγγνώμη» ζήτησε το νοσοκομείο από την οικογένεια του 6χρονου

Προκαταρκτική εξέταση για τον «άφαντο» τομογράφο: «Συγγνώμη» ζήτησε το νοσοκομείο από την οικογένεια του 6χρονου
Μια Οδύσσεια 3 ωρών έζησαν γονείς και το 6χρονο παιδάκι τους, που είχε αιμορραγία στο αυτί, με το Ιπποκράτειο να ζητά τώρα «συγγνώμη» για την περιπέτειά τους.

Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής περιφέρειας, ο κ. Τσαλικάκης ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να αποδοθούν ευθύνες για το περιστατικό που συνέβη με τον 6χρονο, για να δουν ποιός δεν μερίμνησε πού θα κάνουν αξονική παιδιά κάτω των 10 ετών, ενώ ήξεραν ότι ο τομογράφος στο Ιπποκράτειο είναι χαλασμένος και ότι στο «Άγιος Παύλος» δεν μπορούν να κάνουν μικρά παιδιά αξονική τομογραφία.

Ο κ. Τσαλικάκης επικοινώνησε με τον πατέρα του παιδιού και ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Διαμήνυσε, παράλληλα, πως το Ιπποκράτειο θα προμηθευτεί νέο αξονικό τομογράφο, εκτός από αυτόν που έχει χαλάσει.

Όλα συνέβησαν την Κυριακή όταν ένα 6χρονο αγόρι χτύπησε στο κεφάλι - πέφτοντας με το πατίνι του - και αιμορραγούσε από το αυτί. Άμεσα το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ωστόσο ο τομογράφος ήταν χαλασμένος. Οι γιατροί αποφάσισαν τότε να τον πάνε στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», ωστόσο εκεί ο τομογράφος δεν έχει πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν έπαιρναν την ευθύνη.

Το παιδί επέστρεψε στο Ιπποκράτειο, ενώ η «βόλτα» στην πόλη γινόταν με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού». Στο Ιπποκράτειο αποφάσισαν πως το παιδί θα πρέπει να πάει σε ιδιωτική κλινική με έξοδα του νοσοκομείου για να γίνει η αξονική τομογραφία. Το παιδί αιμορραγούσε για περίπου 3 ώρες και είχε κάκωση στο λιθοειδές οστό, ενώ τώρα είναι καλά στην υγεία του.

NETWORK