Life

Ο Κώστας Μπερικόπουλος στο Dnews - Η Χαρούλα Αλεξίου και ο... τρίτος κύκλος του Maestro

Ειρήνη Αρβανίτη Ειρήνη Αρβανίτη
Ο Κώστας Μπερικόπουλος στο Dnews - Η Χαρούλα Αλεξίου και ο... τρίτος κύκλος του Maestro
Ο Κώστας Μπερικόπουλος, είναι ο ηθοποιός που έρχεται να φέρει τα πάνω- κάτω στον δεύτερο κύκλο του Maestro.

Έχοντας στο βιογραφικό του αμέτρητες συμμετοχές σε έργα κλασσικού- σύγχρονου ρεπερτορίου, κινηματογραφικές ταινίες αλλά και τηλεοπτικές σειρές με το μοναδικό είδος υποκριτικής που τον διακρίνει αλλά και το ήθος του πρόκειται για μια προσθήκη στο Maestro που είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί. Λίγο πριν την πρεμιέρα της σειράς στο Mega, σήμερα στις 22.40, ο Κώστας Μπερικόπουλος παίρνοντας μια ανάσα από τα γυρίσματα που κάνει αυτές τις ημέρες στους Παξούς μίλησε στο Dnews για τον ρόλο του, το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη αλλά και τη φιλία του με τη Χαρούλα Αλεξία που κρατάει χρόνια.

-Σήμερα, κάνει πρεμιέρα ο δεύτερος κύκλος του Maestro και από το τρέιλερ αντιλαμβανόμαστε ότι ο ρόλος σας θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικός. Πείτε μας λίγα λόγια για το ρόλο σας.

Ο ρόλος ονομάζεται Δημοσθένης. Είναι το νέο πρόσωπο στην σειρά και έρχεται από το ανακριτικό της Κέρκυρας με σκοπό να εξιχνιάσει την δολοφονία του Χαράλαμπου Μπαντή, δηλαδή, του Γιάννη Τσορτέκη που είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

-Τι ανατροπές αναμένεται να δούμε από το πρώτο επεισόδιο;

Για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να μιλήσω για τις ανατροπές που θα συμβούν. Είναι λογικό όμως, ένας φόνος, να επηρεάσει όλους τους ήρωες και όχι μόνο τον δολοφόνο.

maestro μπερικοπουλος

-Με ποιους ρόλους έρχεστε πιο κοντά;

Λόγω «ιδιότητας» έρχομαι σε επαφή με όλους τους ήρωες. Τα περισσότερα γυρίσματα τα έχω με την Χαρούλα και τον Φάνη Μουρατίδη! (είδατε πόσο όμορφα απέφυγα το «σπόιλερ»;)

-Πώς σας έγινε η πρόταση να συμμετάσχετε στην σειρά; Γνωρίζατε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη από κάποια άλλη συνεργασία;

Τον Χριστόφορο τον ήξερα και με ήξερε αλλά δεν είχαμε ποτέ συναντηθεί όχι μόνο σε δουλειά αλλά και κοινωνικά. Μία ωραία πρωία λοιπόν χτύπησε το τηλέφωνό μου. Ήταν ο Χριστόφορος. Ότι είχε αρχίσει να προβάλλεται η σειρά- ο πρώτος κύκλος. Μου είπε ότι έχει αρχίσει να γράφει τον δεύτερο κύκλο και γράφει ένα ρόλο που θα ήθελε να τον παίξω εγώ. Μου εξήγησε κάποια λίγα χαρακτηριστικά του ρόλου, τολμώ να πω ξετρελάθηκα και πριν καλά -καλά διαβάσω τα σενάρια, δέχτηκα την πρότασή του και άρχισε μία υπέροχη συνεργασία.

maestro

-Πότε ξεκίνησαν τα γυρίσματα; Αυτή τη στιγμή που μιλάμε βρίσκεστε στο νησί; Κάνετε γυρίσματα;

Τα δικά μου γυρίσματα ξεκίνησαν τον Μάιο και ολοκληρώθηκαν το φθινόπωρο του 2023. Αυτός ήταν ο δεύτερος κύκλος (6 επεισόδια) που θα αρχίσουν να προβάλλονται σήμερα και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο νησί, στους Παξούς για τον τρίτο κύκλο, ο οποίος θα προβληθεί τον Οκτώβριο.

-Είδαμε ανεβάσατε και μια φωτογραφία με τη Χαρούλα Αλεξίου στα προσωπικά σας social. Πώς είδατε την συμμετοχή της στη σειρά; Η γνωριμία σας κρατάει χρόνια;

Η Χαρούλα ό,τι και να κάνει είναι μοναδικό. Η Χαρούλα να φανταστείτε ήταν το πρώτο μου 45άρι. Την ξέρω χρόνια πολλά! Γνωριστήκαμε όμως το 2017 όταν παίξαμε μαζί στην «Οπερέττα» του Γκομπρόβιτς, μία παράσταση που σκηνοθέτησε ο Καραθάνος, στο Εθνικό Θέατρο. Από την πρώτη μέρα των προβών δέσαμε που λένε και ξεκίνησε μία φιλία που για μένα τουλάχιστον είναι σχέση ζωής!

χαρις αλεξιου μπερικοπουλος maestro

-Τον χειμώνα θα σας δούμε κάπου θεατρικά; Τι ετοιμάζετε;

Τον χειμώνα θα συνεργαστώ με το Εθνικό Θέατρο σε μία μεγάλη παραγωγή και με έναν υπέροχο ρόλο που θα σκηνοθετήσει ο Γιάννης Μόσχος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου. Με συγχωρείτε που δεν μπορώ να πω περισσότερα αλλά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ακόμα το ρεπερτόριο του Εθνικού για την επόμενη σαιζόν.