Διεθνή

Σε δημοπρασία το «αμαρτωλό» σκούτερ το Ολάντ - Το έσκαγε από το Ελιζέ για να βρει την ερωμένη του

Σε δημοπρασία το «αμαρτωλό» σκούτερ το Ολάντ - Το έσκαγε από το Ελιζέ για να βρει την ερωμένη του
Το σκούτερ του Ολάντ «είναι κομμάτι της γαλλικής ιστορίας», λέει ο αγοραστής του

Το σκούτερ που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για να βγαίνει κρυφά από το Παλάτι των Ηλυσίων ώστε να συναντήσει την ερωμένη του, πουλήθηκε έναντι 20.500 ευρώ σε δημοπρασία.

Ο αγοραστής, ιδιοκτήτης ενός μουσείου αυτοκινήτων που ονομάζεται Prestige et collection στο Ζαλέ, στη δυτική Γαλλία, σχεδιάζει να εκθέσει εκεί το «αμαρτωλό» Piaggio MP3 125.

Το σκούτερ «είναι κομμάτι της γαλλικής ιστορίας. Θα το εκθέσω ανάμεσα στα 120 οχήματα που ήδη κατέχω, τα οποία χρονολογούνται από το 1922 έως σήμερα», είπε ο αγοραστής, ο Ντενίς Μπρεχερέ.

Το σκάνδαλο

Το σκάνδαλο είχε ξεσπάσει το 2014 όταν το γαλλικό περιοδικό Closer ανέφερε ότι ο Ολάντ, ο οποίος ζούσε τότε με τη σύντροφό του Βαλερί Τριερβελέρ, ανέβαινε τακτικά σε ένα σκούτερ, έβγαινε κρυφά από το Ελιζέ  για να περνάει τις νύχτες του με την 41χρονη ερωμένη του, δημοσιεύοντας φωτογραφίες του σκούτερ.

Η δημοσιογράφος Τριερβελέρ το 2014 εκδικήθηκε τον Ολάντ, που την απέρριψε για την ηθοποι΄ό Ζουλί Γκαγιέ, εκδίδοντας το βιβλίο με τίτλο «Ευχαριστώ για αυτή τη στιγμή», το οποίο σχεδόν βύθισε την προεδρία του Ολάντ.

Μιλώντας στην τηλεόραση τον Απρίλιο, ο 69χρονος χαμογελαστός Φρανσουά Ολάντ είπε: «Πάντα είχα σκούτερ και αυτό ήταν το τελευταίο».

{https://www.youtube.com/watch?v=EjmfMJilJps&t=21s}