Διεθνή

Η Αγγλία εκπέμπει... SOS για την ξηρασία σε πολλές περιοχές της χώρας

ΑΠΕ - ΜΠΕ ΑΠΕ - ΜΠΕ
Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι κηρύχθηκε ξηρασία για όλη την περιοχή στα Νοτιοδυτικά της χώρας.

Μέσα στον Αύγουστο, διάφορες περιοχές της χώρας όπως το Ντέβον, η Κορνουάλη και οι Νήσοι του Σίλλυ «χαρακτηρίστηκαν» σε κατάσταση ξηρασίας, αλλά στις περιοχές αυτές προστέθηκαν τώρα το Μπρίστολ, το Σόμερσετ, το Ντόρσετ, το νότιο Γκλόστερσαϊρ και τμήματα του Γουίλτσαϊρ.

Έτσι, πλέον 11 από τις 14 περιοχές που καλύπτονται από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος στην Αγγλία έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση ξηρασίας, καθώς τμήματα της χώρας έχουν «καεί» από μια περίοδο υψηλών θερμοκρασιών και τις ξηρότερες συνθήκες των τελευταίων 90 σχεδόν ετών.

Παρά το ότι στην περιοχή σημειώθηκαν κάποιες βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαπενθημέρου, δεν ήταν «επαρκής ποσότητα για να αντισταθμίσει τη μακρά περίοδο ξηρασίας των τελευταίων μηνών», δήλωσε η υπηρεσία.

Ο Chris Paul, επικεφαλής για την ξηρασία, δήλωσε: «Παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων δύο εβδομάδων, αυτές δεν ήταν αρκετές για να γεμίσουν τα ποτάμια και οι υδροφόροι ορίζοντές μας.

Τα επίπεδα των ποταμών σε όλη την περιοχή μας στο Wessex είναι εξαιρετικά χαμηλά και πολλά από αυτά παρουσιάζουν τη χαμηλότερη ροή που έχει καταγραφεί ποτέ.

Αυτό δημιουργεί απίστευτη πίεση στην τοπική άγρια ζωή και γι' αυτό το λόγο περνάμε σε καθεστώς ξηρασίας. Δίνουμε προτεραιότητα στις τοπικές μας δραστηριότητες για να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον».

Η εθνική έκθεση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος για την κατάσταση των υδάτων δείχνει ότι ο περασμένος μήνας ήταν ο ξηρότερος Ιούλιος σε ολόκληρη την Αγγλία από το 1935.

Με πληροφορίες από news.sky.com.