Διεθνή

Ιταλία: Αρνητές γονείς ζητούν αίμα μόνο από ανεμβολίαστους για να υποβληθεί ο καρδιοπαθής γιος τους σε εγχείρηση

Ιταλία: Αρνητές γονείς ζητούν αίμα μόνο από ανεμβολίαστους για να υποβληθεί ο καρδιοπαθής γιος τους σε εγχείρηση
Αρνητές γονείς αρνούνται επέμβαση στο παιδί τους και ζητούν από τους γιατρούς εγγυήσεις πως το αίμα θα προέρχεται μόνο από ανεμβολίαστους δότες.

Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία από περιστατικό γονιών αντιεμβολιαστών που δεν δίνουν το «πράσινο φως» στους γιατρούς να προχωρήσουν σε επέμβαση στο παιδί τους αν δεν λάβουν εγγυήσεις πως θα λάβει αίμα μόνο από ανεμβολίαστους δότες.

Συγκεκριμένα, το δίχρονο παιδί που πάσχει από σοβαρή καρδιοπάθεια πρέπει να υποβληθεί επειγόντως σε επέμβαση, με τους αντιεμβολιαστές γονείς προς ώρας να αρνούνται πεισματικά να συναινέσουν γραπτώς στην εγχείρηση.

Απαιτούν το αίμα που θα χρησιμοποιηθεί για τις εγχειρήσεις να προέλθει καθαρά από ανεμβολίαστους δότες.

Όπως λένε οι ίδιοι οι γονείς του παιδιού είναι καταρχάς θρησκετυικοί αλλά όλα δείχνουν πως ειναι φανερά επηρεασμένοι και από τη διασπορά fake news γύρω από τον κορονοϊό και τα εμβόλια.

Μάλιστα οι γονείς του παιδιού έχουν βρει 40 εθελοντές ανεμβολίαστους για να δώσουν αίμα, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί η συμβατότητα της ομάδας αίματός τους με αυτή του παιδιού.

Ο χρόνος πιέζει για τον μικρό ασθενή και η διαμάχη μεταξύ οικογένειας και διοίκησης του νοσοκομείου παίρνει δικαστικές διαστάσεις, στο σημείο που ο εισαγγελέας ανηλίκων εξετάζει το ενδεχόμενο αφαίρεσης της επιμέλειας του παιδιού από τους ανεύθυνους γονείς.