Ελλάδα

Χαλκίδα: Αυτά είναι τα πρώτα λόγια της προϊσταμένης της ΔΟΥ όταν συνελήφθη

Χαλκίδα: Αυτά είναι τα πρώτα λόγια της προϊσταμένης της ΔΟΥ όταν συνελήφθη
Προφυλακίστηκαν εκείνη και το «δεξί της χέρι», μια 67χρονη εφοριακός. Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι τραπεζικοί λογαριασμοί συγγενικών τους προσώπων.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση της προϊσταμένης και της 67χρονης εφοριακού που προφυλακίστηκαν για το κύκλωμα των εφοριακών στη Χαλκίδα.

Όπως αναφέρουν οι Αρχές, οι δύο γυναίκες είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη η μία στην άλλη, με την υπάλληλο να συνοδεύει τους επιχειρηματίες στο γραφείο της προϊσταμένης ενώ στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν και τραπεζικοί λογαριασμοί συγγενικών τους προσώπων.

Η προϊσταμένη και το «δεξί της χέρι», η 67χρονη εφοριακός βγήκαν από τα δικαστήρια στη Χαλκίδα έχοντας καλύψει τα πρόσωπά τους. Αμίλητες μπήκαν στα αυτοκίνητα της Αστυνομίας για να οδηγηθούν στις φυλακές, ως προσωρινά κρατούμενες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η προϊσταμένη φέρεται ως η αρχηγός και η υπάλληλος το ζωτικό μέλος της οργάνωσης. Τα ονόματά τους έδωσαν οι δύο επιχειρηματίες που μίλησαν για τον εκβιασμό τους στις Αρχές.

«Μου είπαν ότι δεν θα μπορούσε να μας πιάσει κανείς»

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μαρτυρία μίας αστυνομικού, που συμμετείχε στη σύλληψη της προϊσταμένης στην εφορία της Χαλκίδας, καθώς αποκάλυψε τα πρώτα της λόγια. Η αστυνομικός υπηρετεί στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, και ήταν στην ομάδα που προχώρησε στη σύλληψη της προϊσταμένης το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης αφού έχουν βρει τον φάκελο του επιχειρηματία με τις 10.000 ευρώ και περιγράφει τα πρώτα λόγια της προϊσταμένης.

halkida_865ad.jpg

«Κατά την παραμονή της (σ.σ. η προϊσταμένη) στην Υπηρεσία μας και εξεταζόμενη προφορικά μας ανέφερε ότι το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ που πήρε σήμερα από τον επιχειρηματία το οποίο βρέθηκε εντός φακέλου στο γραφείο της ήταν για την ίδια προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες που αφορούσαν την επιχείρησή του. Επίσης ανέφερε ότι την προηγούμενη Παρασκευή 17.05.2024 έλαβε ξανά 10.000 ευρώ από τον ίδιο επιχειρηματία και το ποσό το μοιράστηκαν η Β.Ε. (67χρονη εφοριακός) που πήρε 5.000 ευρώ μαζί με τον Μ.Σ. (εφοριακό) που πήρε 3.000 ευρώ και τον Τ.Δ. που πήρε 2.000 ευρώ, χωρίς να λάβει η ίδια κάτι», σύμφωνα με το Star.

Η αστυνομικός περιγράφει επίσης, πως η προϊσταμένη αποκάλυψε στις Αρχές ότι για χρόνια υπάλληλοι λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά και όταν την προσέγγισαν οι δύο γυναίκες, η 67χρονη και η διεκπεραιώτρια, της είπαν ότι δεν θα μπορούσε να τους πιάσει κανείς. Ωστόσο, τελικά τους πέρασαν χειροπέδες βάζοντας τέλος στο «πάρτι» που γινόταν στη συγκεκριμένη εφορία.