Ελλάδα

Εξουδετερώθηκε χειροβομβίδα στο Αίγιο, ήταν ικανή να προκαλέσει μεγάλη έκρηξη

Εξουδετερώθηκε χειροβομβίδα στο Αίγιο, ήταν ικανή να προκαλέσει μεγάλη έκρηξη
Μια χειροβομβίδα που βρέθηκε στο Αίγιο προκάλεσε πανικό καθώς διαπιστώθηκε πως ήταν ενεργή και μάλιστα η περόνη είχε «πειραχθεί».

Μέσα στη νύχτα, επιχειρήθηκε τελικά, σε συνοικία του Αιγίου, από δύο πυροτεχνουργούς του Στρατού στην Τρίπολη, η απενεργοποίηση της χειροβομβίδας που εντοπίστηκε σε οικοδομικές εργασίες. Σύμφωνα με το pelop.gr, πράγματι διαπιστώθηκε πως ήταν ενεργή και μάλιστα η περόνη είχε «πειραχθεί», όταν ρίφθηκε στο σημείο και μερικώς έδειχνε ενεργοποιημένη.

Ως «αμυντική» η χειροβομβίδα, χρονολογήθηκε από τους ειδικούς πως είναι κατάλοιπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ικανή όμως να προκαλέσει έκρηξη σε μεγάλο βεληνεκές, τραυματίζοντας ή και σκορπώντας τον θάνατο!

Οι πυροτεχνουργοί, με ειδικό μηχάνημα, ερεύνησαν όλον τον οικοπεδικό χώρο, πήραν τη χειροβομβίδα και την κατέστρεψαν στον ποταμό Σελινούντα.

Χειροβομβίδα απέκλεισε επί ώρες συνοικία

Στα σπίτια τους, για περισσότερες από 8 ώρες, παρέμειναν οι περίοικοι, ενώ μέτρα ελήφθησαν από την Αστυνομία και για τα κοντινά, 10ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Ειδικό και 5ο Νηπιαγωγείο, αφότου το πολεμικό υλικό βρέθηκε μεσημέρι κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής, παρουσία υπαλλήλων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας – και ενημερώθηκε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας.

Τελικά, από θαύμα δεν υπήρξαν ακόμα και θύματα στην περιοχή κι όπως είπε στην «Π» ο επιβλέπων αρχιτέκτων – μηχανικός Βασίλης Ρίτης …«ζούμε από τύχη», καθότι αλλοδαπός εργάτης ήρθε σε άμεση επαφή με τη χειροβομβίδα, την έπιασε αφού την πέρασε για πέτρα και με την προτροπή του την άφησε, προσεκτικά, στο έδαφος και απομακρύνθηκε αστραπιαία. Οι πυροτεχνουργοί ανέφεραν πως ήταν έτοιμη να απασφαλιστεί!

xeirovomvida aigio 2