Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: «Ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα»

ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: «Ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα» Φωτογραφία: INTIME/ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Σκληρή ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Βόρεια Μακεδονία.

Για νέες δικαιολογίες κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και των όσων έχουν συμβεί με τη Βόρεια Μακεδονία.

«Νέες δικαιολογίες πασχίζει καθημερινά να βρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αιτιολογήσει την άρνησή του επί χρόνια να κυρώσει τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζει στην ανακοίνωσή του λέγοντας ότι «τώρα εμφανίζει εαυτόν εκ των υστέρων «δικαιωμένο», λέει ότι έβλεπε την άνοδο του εθνικισμού στη γειτονική χώρα - ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα, καθώς συμμετέχουν και τα δύο στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα-, και τολμάει να κουνάει το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

»Του επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς περί ανιστόρητων και του θυμίζουμε ότι η Ιστορία έχει αποδείξει πως οι εθνικιστικές κορώνες μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει τώρα και τα ρέστα. Γιατί δεν στέλνει μια επιστολή με αυτά τα επιχειρήματα και στην κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν; ».