Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Εγώ και ο πρωθυπουργός συμφωνούμε με τον όρο γυναικοκτονία

Χρυσοχοΐδης: Εγώ και ο πρωθυπουργός συμφωνούμε με τον όρο γυναικοκτονία Φωτογραφία: ANT1
Για την νέα γυναικοκτονία ΄΄εξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων μίλησε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

«Έχω μακρά διαδρομή στον τομέα αυτόν της ασφάλειας και αυτό που βιώνω σήμερα είναι ένα από τα πιο απεχθή, βίαια εγκλήματα που έχω ζήσει και έχω δει. Θέλω να εκφράσω τη συντριβή μου και τα συλλυπητήρια μου» είπε ο  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μία προσπάθεια. Οι γυναικοκτονίες δεν είναι μόνο ένα αστυνομικό πρόβλημα αλλά ένα ευρύτερο θέμα και η δουλειά μας είναι κάνουμε ό,τι καλύτερο για να προστατεύσουμε» είπε μεταξύ άλλων ενώ σημείωσε πως «το βασικό είναι να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό».

«Εγώ προσωπικά, συμφωνώ με τον όρο γυναικοκτονία. Υπάρχει ένα ζήτημα που αναφέρεται στο θέμα της ποινικής διαχείρισης. Και ο πρωθυπουργός συμφωνεί με τον όρο γυναικοκτονία» τόνισε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Για το αν ήταν όντως 22 ετών η αστυνομικός υπηρεσίας στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων, ο Μιχάλης Χρυσοχοιΐδης ρωτήθηκε δύο φορές αλλά απέφυγε να απαντήσει. Αρκέστηκε να πει πως «θα σας έλεγα ότι όταν χάνεται ένας άνθρωπος είναι προφανές ότι πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά. Χρειάζεται διερεύνηση για να δοθούν απαντήσεις. Επειδή έχει χαθεί ένας άνθρωπος, η έρευνα πρέπει να πάει σε βάθος. Δεν θέλω να μπω στην ουσία, ερευνώνται όλα τα περιστατικά. ¨Όλα όσα ερευνώνται, τα αποτελέσματα, θα ανακοινωθούν δημόσια» πρόσθεσε.

Για το πρωτόκολλο και την τήρησή του είπε ότι «υπάρχει πρωτόκολλο με συγκεκριμένες ενέργειες, υπάρχει manual θα το δούμε αν τηρήθηκε, είναι σύγχρονο πολύ πρόσφατο και συντάχθηκε με εισαγγελείς και ΜΚΟ. Αλλά ταυτόχρονα με αυτό, υπάρχει μία σειρά από ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να πηγαίνουμε στην ουσία του προβλήματος ό,τι δηλαδή πολλές γυναίκες φοβούνται.

Για το κουμπί πανικού ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ότι «εφαρμόζεται. Έχουμε πολλά να πούμε. Θα επεκταθεί πολύ σύντομα αλλά το ζητούμενο είναι να ερευνήσουμε ενδελεχώς τι ακριβώς συνέβη χθες το βράδυ και χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή.

«Να περιμένετε γρήγορα ότι θα υπάρχουν καλές, καθαρές, ξεκάθαρες, απόλυτες και ευθείες απαντήσεις για το τι συνέβη» είπε κλείνοντας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.