Πολιτική

Ανδρουλάκης: Το ευρωκοινοβούλιο καταδίκασε την παρέα Μητσοτάκη και όχι την Ελλάδα

Ανδρουλάκης: Το ευρωκοινοβούλιο καταδίκασε την παρέα Μητσοτάκη και όχι την Ελλάδα
Ευθεία επίθεση για το κράτος δικαίου με αφορμή το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως «το Ευρωκοινοβούλιο δεν καταδίκασε την Ελλάδα αλλά την παρέα του κυρίου Μητσοτάκη».

«Δεν μπορώ να παραβλέψω ότι η ψήφιση αυτού του σχεδίου συμπίπτει με ένα πρωτοφανές ράπισμα από το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου, που υπογράφει με τα πιο μελανά χρώματα την υποβάθμιση του κράτους δικαίου», σημείωσε, ρωτώντας την κυβέρνηση πως μπορεί μετά και κοροϊδεύει την εαυτό της για το ευρωπαϊκό της προφίλ.

«Το ψήφισμά επισημαίνει τη συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών, για αυτό δεν είπατε ναι σε προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη. Αντιθέτως αρπάξατε το σωσίβιο από ΚΚΕ για μια εξεταστική που εργαλειοποιειτε», είπε και μέμφτηκε τη Δικαιοσύνη λέγοντας πως «η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκλήθηκε εκτάκτως για να απαντήσει σε ένα ψήφισμα, φοβερά αντανακλαστικά.

«Μακάρι να είχαν δείξει τα ίδια αντανακλαστικά στις υποκλοπές και στα Τέμπη, Αν το είχαν κάνει, πιθανόν να μην υπήρχε ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε και για την ανοχή που έχει δείξει ο πρωθυπουργός στον Μάκη Βορίδη, αλλά και στον υπουργό Επικρατείας, λέγοντας πως «ακόμα και σήμερα προσπαθείτε να κρύψετε τον αντ’ αυτού του πρωθυπουργού που θεωρεί το νομοσχέδιο αντισυνταγματικό. Έχουμε αυτό το παράδοξο. Όμως η καρέκλα είναι γλυκιά, μένει μέλος μιας κυβέρνησης που κατά τον ίδιο όμως παραβιάζει τον Σύνταγμα. Αφήστε τα μαθήματα γιατί αυτά είναι ανέκδοτα.».

Το ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσει, γιατί «προφανέστατα εμείς είμαστε υπέρ του καθολικού σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά αυτό είναι μια καθημερινή στάση. Δεν εξαντλείται σε ένα σχέδιο νόμου. Έχουν μια ιστορία τα κόμματα μας. Δεν κουνώ σε κανέναν το δάχτυλο. Υπενθυμίζω την ιστορία. Τι έγινε το ’80, τι έγινε το ’90, τι έγινε το 2000, τι έγινε και τώρα. Και η ιστορία αποδεικνύει ένα και μόνο πράγμα: Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, είναι έργο της δημοκρατικής παράταξης και του προοδευτικού κόσμου της χώρας» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ένταση με Σκέρτσο

Στα όσα καταλόγισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κυβέρνηση απάντησε ο Άκης Σκέρτσος, λέγοντας πως «πρέπει να δείτε και εσείς τον καθρέφτη του κόμματός σας γιατί μαθαίνουμε πως έχετε κι εσείς διαφοροποιήσεις».

«Να μην κουνάτε το δάκτυλο για ένα δύσκολο θέμα που είναι φορτισμένο αξιακά. 5 κόμματα το στηρίζουν επί της αρχής, σήμερα είναι γιορτή για το κοινοβούλιο», είπε προσθέτοντας πως «τα ζητήματα του κράτους δικαίου επανέρχονται σαν φύλλο συκής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί είναι υποχρεωμένα να ψηφίσουν αυτή την πρωτοβουλία που φέρνει η ΝΔ».

«Μας ενδιαφέρει γνήσια να βελτιώσουμε την εικόνα του κράτους δικίου στη χώρα μας, δεν είναι θέμα για πετροβολισμούς», είπε καλώντας τα κόμματα σε διάλογο για το ζήτημα.

«Θα κάνουμε όποια συζήτηση θέλετε. Εμείς είμαστε ανοικτοί στον διάλογο και στη συζήτηση. Αλλά έχουμε μία αγωνία: να δούμε επιτέλους στη δικαιοσύνη τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου των υποκλοπών που συγκαλύπτετε και εκείνους που ευθύνονται που δεν εγκαταστάθηκε η τηλεδιοίκηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο για να σωθούν 57 συνάνθρωποί μας. Αυτή είναι η δική μας αγωνία», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.