Πολιτική

Ο Βοτανικός και 5 εκατ. ευρώ που έκαναν «φτερά», έκρηξη Δούκα κατά Μπακογιάννη

Ο Βοτανικός και 5 εκατ. ευρώ που έκαναν «φτερά», έκρηξη Δούκα κατά Μπακογιάννη
Με φόντο τις εργασίες που θα έπρεπε να έχουν γίνει για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό ξέσπασε δριμεία κριτική από τον νυν στον τέως Δήμαρχο Αθηναίων, δηλώνοντας «εγώ δεν καλύπτω ούτε αστοχίες, ούτε ανεπάρκειες»

Στο «στόχαστρό» του Χάρη Δούκα μπήκε ο Κώστας Μπακογιάννης κατά την τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, με τον Δήμαρχο να ρωτά προσχηματικά τον προκάτοχό του αν παραδόθηκε το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό προς θεμελίωση, αν έγινε η απορρύπανση κι αν τελικά δόθηκαν τα 5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό.

Ο Χάρης Δούκας αναρωτήθηκε, επίσης, πώς είναι δυνατόν να έχουν δοθεί τόσα χρήματα και να μην υπάρχει τεχνικός σύμβουλος.«Είπα ήρεμα κάποια πράγματα για τον Παναθηναϊκό, ως όφειλα. Και άκουσα ότι είμαι πιο ξύλινος από τα έδρανα, ότι δεν σηκώνω το βάρος της ευθύνης του έργου και άλλα τέτοια. Έκανα όμως κάποιες ερωτήσεις. Παραδώσατε, ως οφείλατε, η Δημοτική Αρχή το έργο έτοιμο για θεμελίωση στους ανθρώπους που έχουν υπογράψει, ναι ή όχι; Η απορρύπανση έγινε; Ναι ή όχι; Τα πέντε εκατομμύρια τα δώσατε; Ναι ή όχι. Ολοκλήρωσαν τη δουλειά με τα πέντε εκατομμύρια; Ναι ή όχι; Υπάρχουν άλλα λεφτά για την απορρύπανση; Ναι ή όχι; Τα λέω αυτά, διότι και πολλά άλλα περίεργα υπάρχουν. Τεχνικός σύμβουλος για τα 240 εκατομμύρια υπάρχει;» αναρωτήθηκε. ο κ.Δούκας

«Είναι δυνατόν να έχει γίνει διαγωνισμός, να υπάρχει εργολάβος και να μην υπάρχει τεχνικός σύμβουλος να παρατηρεί; Κοιτάξτε να δείτε, εγώ εδώ δεν θα καλύπτω ούτε αστοχίες, ούτε ανεπάρκειες. Κι ούτε «θα μας ειρωνεύοντ«αι για τη δουλειά που κάνουμε. Κάνουμε μια πολύ σημαντική δουλειά και προσπαθούμε, είναι ένα πολύ κομβικό σημείο, να ανατάξουμε το έργο. Το έργο θα γίνει. Όσα εμπόδια και να βάλουν».