Η Πάτρα ήταν, μετά τη Θεσσαλονίκη, ο νέος σταθμός της πρωτοβουλίας της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου-Enterprise Greece, (δημόσιος φορέας εποπτευόμενος από το υπουργείο Οικονομίας) για την προώθηση των ευρύαλων μεσογειακών ειδών (τσίπουρα-λαβράκι ιχθυοκαλλιέργειας), και την ευρύτερη ενημέρωση του κοινού, σχετικά με τα οφέλη και την προστατευτική δράση τους στον ανθρώπινο οργανισμό.
Συγκεκριμένα, η δράση εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο προώθησης της Enterprise Greece με τίτλο «Ψάρια μεγαλωμένα με φροντίδα» και απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, σεφ, σπουδαστές μαγειρικής και πολίτες.
Οι δράσεις ενημέρωσης, που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013, θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Αθήνα και τη Λάρισα, στα τέλη Απριλίου.