Life

«Γ@μώ την EBU»: Εξοργισμένος ο σχολιαστής της Ολλανδίας για τον αποκλεισμό από τη Eurovision

«Γ@μώ την EBU»: Εξοργισμένος ο σχολιαστής της Ολλανδίας για τον αποκλεισμό από τη Eurovision
Σοκαρισμένη δηλώνει η ολλανδική ραδιοτηλεόραση για τον αποκλεισμό του Europapa από τη Eurovision 2024.

Τεταμένο παραμένει το κλίμα λίγη ώρα πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού της Eurovision 2024 έπειτα κι από την απόφαση της EBU να απαγορεύσει τη συμμετοχή του Ολλανδού Joost Klein

Αποστομωτικός υπήρξε λίγο νωρίτερα ο Ολλανδός σχολιαστής στη σύντομη δήλωσή του στους ρεπόρτερ που καλύπτουν την διοργάνωση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Cornald Maas εμφανίστηκε εξοργισμένος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Σχεδόν θα έλεγα… Γ@μώ την EBU».

{https://x.com/wiwibloggs/status/1789342400327856242}

Υπενθυμίζεται πως η ολλανδική ραδιοτηλεόραση AvroTros έδωσε το απόγευμα του Σάββατου για πρώτη φορά την δική της εξήγηση για όσα έγιναν.

«Σε αντίθεση με όσα είχαν συμφωνηθεί, ο Joost βιντεοσκοπήθηκε την ώρα που μόλις είχε κατέβει από τη σκηνή και έπρεπε να σπεύσει στο green room. Ο Joost έδειξε επανειλημμένα ότι δεν ήθελε να βιντεοσκοπηθεί. Αυτό οδήγησε σε μια απειλητική κίνηση του προς την κάμερα. Το περιστατικό αυτό καταγγέλθηκε και ακολούθησε έρευνα από την EBU και την αστυνομία».

Σύμφωνα μάλιστα με την εταιρεία, ο Joost δεν άγγιξε την camera woman.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως άνθρωποι της AvroTros συνομίλησαν με την EBU και παρουσίασαν διάφορες λύσεις για τη συνέχεια, ωστόσο η EBU κατέληξε παρ' όλα αυτά να αποκλείσει τον Joost.

«Η AvroTros βρίσκει το μέτρο πολύ βαρύ και δυσανάλογο. Είμαστε υπέρ της καλής συμπεριφοράς, ας μην υπάρχει καμία παρεξήγηση σχετικά με αυτό, αλλά κατά την άποψή μας ένα μέτρο αποκλεισμού είναι δυσανάλογο για το συγκεκριμένο περιστατικό».