Life

Η βασική συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια

Η βασική συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια Φωτογραφία: Pixabay
Η παραδοσιακή συνταγή για να μυρίσει το σπίτι σας... γιαγιά

Τα πασχαλινά κουλουράκια, το γλύκισμα που με τη μυρωδιά του μας μεταφέρει στην κουζίνα της γιαγιάς, παίρνουν σιγά-σιγά θέση στα τραπέζια μας.

Οι συνταγές που κυκλοφορούν για την παρασκευή τους είναι αμέτρητες, ωστόσο η παραδοσιακή κλέβει πάντα τις εντυπώσεις στη γεύση.

Υλικά

750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
250 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκος
1 βανιλίνη
50 ml κονιάκ
130 ml γάλα πλήρες
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κακουλέ
1/2 κ.γ. μαχλέπι
1/2 κ.γ. μαστίχα
ξύσμα από μισό πορτοκάλι

Η διαδικασία

Χτυπάτε για τρία λεπτά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη.

Προσθέτετε τον κρόκο αυγού και χτυπάτε για 10 δευτερόλεπτα.

Προσθέτετε το αλεύρι με το ξύσμα πορτοκαλιού και τα υπόλοιπα στερεά που έχουν απομείνει.

Οσο ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία ρίχνετε το γάλα και το κονιάκ.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα.

Πλάθετε τη ζύμη σε κουλουράκια.

Αλείφετε με το μίγμα από ένα αβγό και μια κουταλιά γάλα που έχετε ανακατέψει.

Ψήνετε για τουλάχιστον 20 λεπτά.