Life

Τα μυστικά της γαλλικής διατροφής που θα σας φέρουν... υγεία και ευτυχία

Τα μυστικά της γαλλικής διατροφής που θα σας φέρουν... υγεία και ευτυχία Φωτογραφία: Pixabay
Η απαράμιλλη επιτυχία της γαλλικής δίαιτας στηρίζεται στα πλούσια στα θρεπτικά συστατικά και στον εορτασμό του φαγητού ως τελετουργία!

Το συνειδητό φαγητό αυξάνει τον κορεσμό, την πέψη και την ευχαρίστηση, ενώ μειώνει την πρόσληψη θερμίδων, τις ορμόνες του στρες και την αύξηση του σωματικού βάρους.

Η γαλλική κουλτούρα ενθαρρύνει τη συνειδητή κατανάλωση κάθε γεύματος, ακόμη και των σνακ. Αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη γαλλική υγεία.

Μπορούμε να χωνέψουμε μόνο όταν το νευρικό σύστημα βρίσκεται σε παρασυμπαθητική λειτουργία, την κατάσταση «ξεκούρασης και πέψης». Όταν είμαστε αγχωμένοι, τρώμε στο τρέξιμο, τρώμε μπροστά στην τηλεόραση ή τρώμε βιαστικά, δεν μπορούμε να χωνέψουμε σωστά το φαγητό μας, επειδή βρισκόμαστε σε συμπαθητική λειτουργία. Τα άπεπτα γεύματα σημαίνουν ότι νιώθουμε ανικανοποίητοι και βιώνουμε μια σειρά από δυσάρεστα συμπτώματα όπως φούσκωμα και αέρια.

Οι Γάλλοι βλέπουν το φαγητό ως τελετουργία. Ένα γεύμα απαιτεί συνοδευτικό κρασί, οικογένεια ή φίλους, συζήτηση, γέλιο και ευλάβεια για το νόστιμο φαγητό. Τρώγοντας αργά, οι Γάλλοι απολαμβάνουν άριστη πέψη και νιώθουν ικανοποιημένοι χωρίς ποτέ να υπερβάλλουν.

Αυτό, όμως, δεν είναι το μόνο μυστικό των Γάλλων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο The Issue.