Διεθνή

Diamonds aren't forever: Στο σφυρί τα διαμάντια τής Shirley Bassey

Diamonds aren't forever: Στο σφυρί τα διαμάντια τής Shirley Bassey
Τα κοσμήματα θα βγουν σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's

Η τραγουδίστρια Shirley Bassey - η φωνή τού «Diamonds Are Forever» στο soundtrack της ομώνυμης ταινίας του Τζέιμς Μποντ το 1971 - πρόκειται να βγάλει σε δημοπρασία μέρος της πολύ μεγάλης συλλογής κοσμημάτων της, συμπεριλαμβανομένου ενός διαμαντένιου δαχτυλιδιού που της χάρισε ο Elton John.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα κοσμήματα θα βγουν σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's αργότερα αυτό τον μήνα και σε αυτά περιλαμβάνονται ένα διαμαντένιο κολιέ που εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 270.000 και 320.000 ευρώ (232.420 και 275.460 λίρες Αγγλίας).

«Τα κοσμήματα είναι σαν να συλλέγω αναμνήσεις και αυτή η συλλογή είναι γεμάτη από αυτές», δήλωσε η 87χρονη Bassey. «Όλα τα κομμάτια έχουν νόημα και έχουν μια ιστορία να πουν, είτε τα αγόρασα εγώ για τον εαυτό μου είτε μου τα χάρισαν».

«Υπάρχει αυτό το πανέμορφο vintage δαχτυλίδι Van Cleef & Arpels της δεκαετίας του 1960, καλυμμένο με λευκά διαμάντια, το οποίο μου έδωσε ο Elton John αφού τραγούδησα σε μια από τις βραδιές του Aids Gala και το οποίο έχω φορέσει τόσες πολλές φορές. Και ίσως ένα από τα πιο ξεχωριστά κομμάτια της συλλογής είναι αυτό το σμαραγδένιο parure που αγόρασα μόνη μου για να τιμήσω την πρώτη μου Royal Variety Performance μπροστά στην αείμνηστη βασίλισσα».

Η Bassey δήλωσε ότι ερωτεύτηκε τα κοσμήματα «ως ανερχόμενη τραγουδίστρια και αγόρασα στον εαυτό μου την πρώτη μου σειρά μαργαριταριών - το πρώτο κόσμημα που αγόρασα ποτέ».

Μεταξύ των κοσμημάτων που θα δημοπρατηθούν είναι ένα δαχτυλίδι με κίτρινο διαμάντι, το οποίο θα μπορούσε να πιάσει μεταξύ 165.000 και 200.000 ευρώ (142.030 και 172.150 λίρες).

Η συλλογή αποτελεί μέρος της εξαμηνιαίας δημοπρασίας Sotheby's Fine Jewels, τα έσοδα της οποίας διατίθενται για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχει επιλέξει η Bassey.

{https://www.youtube.com/watch?v=jboEolwHIIA&t=1s}