Διεθνή

Ρωσία: Μυστήριο με τον θάνατο ακόμη στελέχους του πετρελαϊκού κολοσσού Lukoil

Ρωσία: Μυστήριο με τον θάνατο ακόμη στελέχους του πετρελαϊκού κολοσσού Lukoil Φωτογραφία: epa
Νεκρό βρέθηκε κορυφαίο στέλεχος του πετρελαϊκού κολοσσού της Ρωσίας Lukoil.

Πρόκειται για τον Βιτάλι Ρομπέρτους, αντιπρόεδρο της Lukoil, η οποία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στην Ρωσία.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο πετρελαϊκός κολοσσός, ο οποίος με επίσημη ανακοίνωση στο site του, λέγοντας πως ο 54χρονος Ρομπέρτους πέθανε ξαφνικά, χωρίς όμως να αναφερθεί στις συνθήκες θανάτου.

 

Ο τέταρτος θάνατος μέσα σε 2 χρόνια

Η περίπτωση του Ρομπέρτους είναι η τέταρτη σε μια σειρά ανεξήγητων θανάτων που έχουν καταγραφεί στη Lukoil από την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο διευθύνων σύμβουλος Βλαντιμίρ Νεκράσοφ πέθανε – σύμφωνα με την εταιρεία – σε ηλικία 66 ετών από οξεία καρδιακή ανεπάρκεια. Ο Νεκράσοφ είχε εργαστεί στη Lukoil για δεκαετίες.

Διορίστηκε το 2022 όταν ο προκάτοχός του, τότε διευθύνων σύμβουλος Ραβίλ Μαγκάνοφ αυτοκτόνησε πέφτοντας από το παράθυρο ενός νοσοκομείου της Μόσχας, όπως ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Η Lukoil έγραψε τότε ότι ο Μαγκάνοφ «απεβίωσε μετά από μια σοβαρή ασθένεια». Ήταν 67 ετών.

Ακόμη ένας κορυφαίος διευθυντής του ομίλου, ο Αλεξάντερ Σουμπότιν, έχασε τη ζωή του κάτω από περίεργες συνθήκες τον Μάιο του 2022. Όπως ανέφεραν τότε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο 44χρονος Σουμπότιν πέθανε κατά τη διάρκεια θεραπείας για εθισμό στο αλκοόλ. Είχε αναφερθεί, ότι ο είχε απευθυνθεί σε ένα ζευγάρι σαμάνων για «θεραπεία μετά από hangover» αφού είχε καταναλώσει υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ.