Διεθνή

Δημόσια ικανοποίηση Ερντογάν για την εξασφάλιση των F16 από ΗΠΑ - Τι δήλωσε

Δημόσια ικανοποίηση Ερντογάν για την εξασφάλιση των F16 από ΗΠΑ - Τι δήλωσε
Τι δήλωσε απευθυνόμενος προς τον τουρκικό λαό ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το υπουργικό.

Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των ΗΠΑ στο χρόνιο αίτημα της Τουρκίας για απόκτηση F-16 εξέφρασε ο Τούρκος Πρόεδρος, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που το αίτημά μας για τα F-16 ολοκληρώθηκε θετικά. Μετά την άρση των περιορισμών σε βάρος της χώρας μας, η τουρκική αμυντική βιομηχανία μας θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο Ερντογάν.

{https://x.com/anadoluagency/status/1757074079419408414?s=20}

«Φιλοξενήσαμε το Εμπραχίμ Ραΐσι στις 24 Ιανουαρίου. 10 διαφορετικές συμφωνίες που υπογράψαμε είναι μια καλή έκφραση της ανάπτυξης των διμερών μας σχέσεων. Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας τον Ιανουάριο, υποβάλαμε τις διασυνοριακές μας επιχειρήσεις σε μια συνολική αξιολόγηση. Βλέπουμε ξεκάθαρα αυτό το γεγονός. Η Τουρκία έχει περιορίσει την τρομοκρατία σε μια στενή περιοχή με τη στρατηγική της να καταστρέφει την τρομοκρατία στην πηγή τη», είπε στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Τουρκία, φυσικά, σέβεται την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία του Ιράκ. Υποστηρίζουμε ειλικρινά τον αγώνα του Ιράκ κατά της τρομοκρατίας. Η δίκαιη προσδοκία μας από τους Ιρακινούς αδελφούς και αδελφές μας είναι να μην επιτρέψουν να χρησιμοποιηθεί το ιρακινό έδαφος ως βάση για τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας. Ο Υπουργός Εξωτερικών μας, ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έχουν μεταφέρει την ευαισθησία μας στο θέμα αυτό στις ιρακινές αρχές», διευκρίνισε ο Ερντογάν.

{https://x.com/RTErdogan/status/1757069891998257441?s=20}