Διεθνή

Twitter: Αναφορές για διαρροή εκατομμυρίων email χρηστών από χάκερς

Twitter: Αναφορές για διαρροή εκατομμυρίων email χρηστών από χάκερς Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EPA / DANIEL NAUPOLD
Περισσότερες από 200 εκατομμύρια διευθύνσεις email χρηστών του Twitter φέρεται να διέρρευσαν μετά από επίθεση χάκερς, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ένας ερευνητής.

Χάκερς έκλεψαν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περισσότερων από 200 εκατομμυρίων χρηστών του Twitter και τις δημοσίευσαν σε ένα διαδικτυακό φόρουμ hacking, δήλωσε την Τετάρτη ένας ερευνητής ασφαλείας.

Η παραβίαση «θα οδηγήσει δυστυχώς σε πολλά hacking, στοχευμένο phishing και doxxing», έγραψε στο LinkedIn ο Alon Gal, συνιδρυτής της ισραηλινής εταιρείας παρακολούθησης της κυβερνοασφάλειας Hudson Rock.

Την χαρακτήρισε μάλισρα ως «μία από τις πιο σημαντικές διαρροές που έχω δει», όπως αναφέρει το Reuters.

Το Twitter δεν σχολίασε την έκθεση, για την οποία ο Gal έκανε την πρώτη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 24 Δεκεμβρίου, ούτε απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με την παραβίαση από εκείνη την ημερομηνία.

Δεν ήταν σαφές ποια μέτρα έλαβε το Twitter (εάν το έκανε φυσικά) για να διερευνήσει ή να αποκαταστήσει το ζήτημα.

Το Reuters δεν κατάφερε να επαληθεύσει ανεξάρτητα ότι τα δεδομένα στο φόρουμ ήταν αυθεντικά και προέρχονταν από το Twitter.

Στιγμιότυπα του φόρουμ χάκερ, όπου εμφανίστηκαν τα δεδομένα την Τετάρτη, έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο.

Ο Troy Hunt, δημιουργός του ιστότοπου κοινοποίησης παραβιάσεων Have I Been Pwned, είδε τα δεδομένα που διέρρευσαν και δήλωσε στο Twitter ότι φαινόταν «λίγο πολύ αυτό που περιγράφεται».

Δεν υπήρχαν ενδείξεις για την ταυτότητα ή την τοποθεσία του χάκερ ή των χάκερ πίσω από την παραβίαση. Μπορεί να έλαβε χώρα ήδη από το 2021, δηλαδή πριν ο Elon Musk αναλάβει την ιδιοκτησία της εταιρείας.