Ελλάδα

Οι αποκαλύψεις Κούγια για τη δολοφονία Γιαλιά και οι κατηγορίες για «βρωμιά»

Οι αποκαλύψεις Κούγια για τη δολοφονία Γιαλιά και οι κατηγορίες για «βρωμιά» Φωτογραφία: Intime
Ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς εντοπίστηκε απανθρακωμένος στο όχημά του: Πρίν του βάλουν φωτιά οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ.

«Ο Χρήστος Γιαλιάς εξασφάλισε πολύ γρήγορα πλούτο ξεκινώντας από απλός λιμενεργάτης και έφτιαξε ένα κολοσσό. Δυστυχώς, σε αυτό το περιβάλλον ο πλούτος ήταν η πρόκληση για να χάσει τη ζωή της η πρώτη του γυναίκα, την επόμενη σύντροφο του τη λήστεψαν», ανέφερε την Παρασκευή ο Αλέξης Κούγιας, φίλος και δικηγόρος του επιχειρηματία.

«Πρόκειται για μία χοντροκομμένη ανθρωποκτονία. Οι δράστες εκ τύχης δεν συνάντησαν άλλα πρόσωπα κυρίως τους φύλακες του σπιτιού», πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως δεν πρόκειται για «συμβόλαιο θανάτου».

Αυτοί που το έκαναν γνώριζαν που δεν υπάρχουν κάμερες. Οι Αρχές μελετούν τις κάμερες ασφαλείας από την Αττική Οδό μέχρι τη Μάνδρα. Υπήρχαν άνθρωποι μόνιμα στην οικία του οι οποίοι σε παραλάμβαναν και σε πήγαιναν στο σπίτι. 

«Έπαιξαν πολύ με την τύχη οι δολοφόνοι, γιατί σε λίγα δευτερόλεπτα θα ήταν εκεί το ένα ή τα δύο άτομα, ήταν επί 24ωρου στο σπίτι καθώς οι άλλοι δύο (σ.σ. από την ομάδα φύλαξης του Χρήστου Γιαλιά) ήταν στο εργοστάσιο» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας

«Αυτοί που του αφαίρεσαν τη ζωή ρίσκαραν πολύ γιατί σε δευτερόλεπτα θα ήταν εκεί ο προστάτης του, που είναι αποτελεσματικός» επέμεινε ο ποινικολόγος, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι μια «εύκολη υπόθεση» για την ΕΛΑΣ.

Ερωτηθείς από τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου, ο Αλέξης Κούγιας διευκρίνισε ότι ο Χρήστος Γιαλιάς δεν είχε ποτέ του συνοδεία προσωπικής ασφάλειας, αλλά ότι είχε τέσσερις ανθρώπους που προστάτευαν το σπίτι και μια μονάδα επεξεργασίας κρέατος που είχε σε μικρή απόσταση από την φάρμα στην οποία ζούσε.

Ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε ακόμη πως, σύμφωνα με την οικογένεια, δεν εμπλέκεται σε καμία περίπτωση ο πρώην συνέταιρος του Γιαλιά με τον οποίο είχε μια σκληρή αντιδικία τον τελευταίο χρόνο. Επισήμανε, μάλιστα, ότι «την προηγούμενη μέρα εκδόθηκε ένα απαλλακτικό βούλευμα για τον Χρήστο Γιαλιά και την κόρη του και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση».

Είχε μια ευρεία επιχειρηματικότητα με νόμιμο τρόπο. Εάν σε αυτή υπήρχε κάποιος είτε από φθόνο είτε από αντιδικία με προσωπικό λόγο να τον μισούσε και να ήθελε να τον σκοτώσει δεν το γνωρίζω τόνισε χαρακτηρίζοντας «βρωμιά» το ότι ήταν τοκογλύφος ή έμπορος ναρκωτικών.

Παράλληλα απέρριψε κάθε εμπλοκή του επιχειρηματία στη δολοφονία της πρώην συζύγου του λέγοντας ότι «τα τρία παιδιά του, ανάμεσά τους μια κόρη 22 ετών που έχει εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων και ο μεγάλος του γιος είναι αντιδήμαρχος Μάνδρας, δεν θα δέχονταν να είναι μαζί με τον δολοφόνο της μητέρας τους»