Οικονομία

Δεν πήρα Δώρο Χριστουγέννων τι ισχύει

Δεν πήρα Δώρο Χριστουγέννων τι ισχύει Δεν πήρα Δώρο Χριστουγέννων τι ισχύει
Δεν πήρα Δώρο Χριστουγέννων τι ισχύει Αύξηθηκαν κατά 25% οι καταγγελίες εργαζομένων για τη μη χορήγηση του Δώρου Χριστουγέννων από τους εργοδότες τους.Τι ισχύει όμως εαν δεν πάρετε δώρο Χριστουγέννων;

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος ανέφερε ότι οι καταγγελίες εργαζομένων προς τη Συνομοσπονδία για τη μη καταβολή Δώρου Χριστουγέννων από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται είναι αυξημένη κατά 25% σε σχέση με το 2012.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα τύπου της ΓΣΕΕ το 2013 οι αντίστοιχες καταγγελίες (μόνον προς τη ΓΣΕΕ) αφορούσαν 5.000 εργαζομένους ενώ αναμένεται το 2014 ότι θα ξεπεράσουν τις 6.250. Σε κάθε περίπτωση ανάφερε πως αν και η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων πρέπει να γίνεται έως τις 21 Δεκεμβρίου .

Ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ ανέφερε πως υπάρχουν επιχειρήσεις που πιέζουν τους εργαζομένους τους να υπογράψουν ότι έχουν λάβει το Δώρο Χριστουγέννων, παρά το γεγονός ότι δεν τους έχει δοθεί .

Είπε μάλιστα πως έχουν υπάρχουν περιπτώσεις που οι εργοδότες πρότειναν στους εργαζομένους να τους πληρώσουν με δωροεπιταγές, αλλά και περιπτώσεις πρατηρίων καυσίμων και επιχειρήσεων ένδυσης υπόδησης που αντί για χρήματα ζητήθηκε από το προσωπικό να πληρωθούν σε είδος.

δείτε εδώ τι ισχύει εαν δεν πάρεις δώρο Χριστουγέννων