Ελλάδα

Συλλήψεις σε Μύκονο και Νάξο για ομπρέλες και ξαπλώστρες

Συλλήψεις σε Μύκονο και Νάξο για ομπρέλες και ξαπλώστρες Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - INTIME
Σε νέες συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ σε Μύκονο και Νάξο, στο πλαίσιο ελέγχων που έγιναν για τη διαπίστωση παραβάσεων σε παραλίες των Κυκλάδων.

Στο πλαίσιο εντατικών έλεγχων που πραγματοποιούνται από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νοτίου Αιγαίου για την τήρηση της νομοθεσίας που αφορά στη χρήση αιγιαλού, χθες (10 Αυγούστου 2023) σε Μύκονο και Νάξο συνελήφθησαν από κλιμάκια ελέγχων έξι άτομα, ως ιδιοκτήτες/υπεύθυνοι καταστημάτων/ νόμιμοι εκπρόσωποι, για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τις ισχύουσες διατάξεις.

Συγκεκριμένα, οι διαπιστωθείσες παραβάσεις αφορούσαν στην κατάληψη αιγιαλού με ομπρελοκαθίσματα χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, χρήση χώρου που εμπίπτει σε προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογίας και παρεμπόδιση πρόσβασης στη θάλασσα μέσω τοποθέτησης ομπρελοκαθισμάτων σε απόσταση μικρότερη των 5μ. από την ακτογραμμή.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Στη Μύκονο:

  • προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο καταλάμβανε παράνομα τμήμα 220 τ.μ. κοινόχρηστου-δημόσιου χώρου εντός αρχαιολογικής ζώνης με εγκατάσταση αυθαίρετων ξύλινων κατασκευών και ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων,
  • προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο καταλάμβανε παράνομα τμήμα 80 τ.μ. κοινόχρηστου-δημόσιου χώρου εντός αρχαιολογικής ζώνης με ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων,
  • προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο λειτουργούσε παράνομα και καταλάμβανε τμήμα αιγιαλού-παραλίας 700 τ.μ. με εγκατάσταση αυθαίρετων ξύλινων κατασκευών και ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων.

Στη Νάξο:

  • προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε τοποθετήσει σετ ομπρελοκαθισμάτων σε χώρο 126 τ.μ. στερούμενος σχετικής αδείας και σε απόσταση μικρότερη των 5μ. από την ακτογραμμή εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα,
  • νόμιμος εκπρόσωπος επιχείρησης που είχε τοποθετήσει σετ ομπρελοκαθισμάτων σε χώρο 234 τ.μ. στερούμενος σχετικής αδείας και σε απόσταση μικρότερη των 5μ. από την ακτογραμμή εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την ελεύθερη πρόσβαση του κοινού στη θάλασσα,
  • ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχε τοποθετήσει σετ ομπρελοκαθισμάτων σε χώρο 180 τ.μ. στερούμενος σχετικής αδείας.

Σε όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι συναρμόδιες Υπηρεσίες για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες. Οι στοχευμένοι έλεγχοι για την τήρηση της νομιμότητας σε παραλίες-αιγιαλούς, θα συνεχιστούν.