Η μείωση της καθημερινής κατανάλωσης θερμίδων κατά 25% μπορεί να επιβραδύνει το ρυθμό της γήρανσης κατά 2-3%, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Aging.
Αν και το ποσοστό 2-3% μπορεί να φαίνεται μικρό, άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι συνδέεται με 10-15% μειωμένο κίνδυνο θανάτου για τα επόμενα 15 χρόνια ζωής.
Στη μελέτη συμμετείχαν 75 εθελοντές που συνέχισαν την κανονική τους διατροφή και 145 εθελοντές που περιόρισαν την κατανάλωση θερμίδων κατά 25%. Οι εθελοντές της δεύτερης ομάδας είχαν 2-3% μειωμένο ρυθμό γήρανσης στο διάστημα των 2 ετών που εξέτασε η μελέτη, όπως ανέφεραν οι συγγραφείς.
Παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός της γήρανσης επιβραδύνθηκε, οι επιστήμονες της μελέτης δεν παρατήρησαν στατιστικώς σημαντικές διαφορές σε 2 από τους δείκτες της βιολογικής γήρανσης από τις αναλύσεις που έκαναν στους εθελοντές, γεγονός που δείχνει ότι τα αποτελέσματα σίγουρα θα πρέπει να επιβεβαιωθούν από μελλοντικές μελέτες.
Σχολιασμός των Αποτελεσμάτων από την Επιστημονική Κοινότητα. Διαβάστε με ένα κλικ στο News4Health.gr