Υγεία

Αφρικανική μετάλλαξη: Ψύχραιμος ο επικεφαλής της μονάδας κορονοϊού του πανεπιστημίου John Hopkins

news4health.gr news4health.gr
Ο επικεφαλής της Μονάδας Covid - 19 του πανεπιστημίου John Hopkins ( γίνεται παγκοσμίως καταγραφή των δεδομένων που αφορούν τη νόσο Covid -19), συνέστησε ψυχραιμία για το νέο στέλεχος κορονοϊού που ανιχνεύτηκε. Τι επε για το εμβόλιο και πότε κατά την γνώμη του θεωρείται κανείς εμβολιασμένος.

Ο Παναγής Γαλιατσάτος δήλωσε ότι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακόμα αν είναι μεταδοτική η νέα παραλλαγή B.1.1.529 που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Μποτσουάνα.

Παράλληλα, εξήγησε ότι έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε την δημιουργία νέων μεταλλάξεων και έχουμε και στα χέρια μας τη θεραπεία. Ξέρουμε την βιολογία του μικροβίου αυτού πλέον.

«Δεν χρειαζόμαστε ξανά lockdown» τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι είναι το τελευταίο πράγμα που θα ζητήσει κανείς και δεν χρειάζεται.

«Με τα εμβόλια και τις θεραπείες που έχουν παρασκευάσει η Pfizer και η Merk για τον πόλεμο κατά της Covid -19 η πανδημία μέχρι το καλοκαίρι θα έχει φύγει. Ο Covid -19 θα μείνει, αλλά ως πανδημία θα φύγει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα κρούσματα στην Ευρώπη και την Πορτογαλία (που είναι... πολλά), ο γιατρός δήλωσε:

«Πρέπει να μάθουμε να μιλάμε με τον κόσμο και να τους κάνουμε να έχει εμπιστοσύνη σε μας. Αν υπάρχει εμπιστοσύνη στους γιατρούς θα υπάρχει και εμπιστοσύνη στις θεραπείες. Δεν είμαστε Ευαγγέλιο, ούτε θρησκεία για να μας πιστεύει ο κόσμος. Πρέπει να μιλάμε μαζί τους. Εδώ πηγαίνουμε στα σχολεία και τις εκκλησίες και μιλάμε στον κόσμο» σημείωσε.

Τέλος, δήλωσε για το εμβόλιο της Pfizer και της Moderna ότι πρέπει να γίνονται τρεις δόσεις καθώς σύμφωνα με τις νέες έρευνες με την τρίτη δόση θεωρείται κανείς πλήρως εμβολιασμένος.

NETWORK