Πολιτική

Συγχαρητήρια Δούκα στον Σαντίκ Καν που επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου

Συγχαρητήρια Δούκα στον Σαντίκ Καν που επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
«Μαζί, μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα ασφαλέστερο, πιο πράσινο και δικαιότερο μέλλον για τις πόλεις μας» έγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων στα social.

Tα συγχαρητήριά του προς τον Σαντίκ Καν που επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη ιστορική θητεία, έστειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

«Συγχαρητήρια Σαντίκ Καν! Μαζί, μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα ασφαλέστερο, πιο πράσινο και δικαιότερο μέλλον για τις πόλεις μας. Σας εύχομαι κουράγιο, αποφασιστικότητα και κυρίως επιτυχία σε όλη την τρίτη θητεία σας» έγραψε στα social o δήμαρχος Αθηναίων.

{https://twitter.com/h_doukas/status/1787382987358663112}

Σημειώνεται πως ο Σαντίκ Καν είναι ο πρώτος δήμαρχος που εξασφαλίζει τρίτη θητεία στην βρετανική πρωτεύουσα. Στα 53 του χρόνια, ο Σαντίκ Καν, γιος πακιστανών μεταναστών που ανήκει στο Εργατικό Κόμμα, νίκησε την υποψήφια του Συντηρητικού Κόμματος Σούζαν Χολ και ξεπέρασε τον προκάτοχό του Μπόρις Τζόνσον που είχε εξασφαλίσει δύο θητείες στην δημαρχία του Λονδίνου.

Κατά την διάρκεια της πρώτης του θητείας, ο Σαντίκ Καν πολέμησε με σφοδρότητα κατά του Brexit. Αυτήν την φορά, υποσχέθηκε μια «πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο πράσινη πόλη για όλο τον κόσμο». Θέλει να επεκτείνει το πρόγραμμα των δωρεάν γευμάτων για τα παιδιά των δημοσίων σχολείων. Ο άνθρωπος που μεγάλωσε σε κοινωνική κατοικία υποσχέθηκε την ανέγερση 40.000 νέων κοινωνικών κατοικιών. Και υποσχέθηκε να αναλάβει δράση για να μην υπάρχουν πια άστεγοι στο Λονδίνο μέχρι το 2030.