Πολιτική

Ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται για τη δική του μάχη της Κρήτης

Ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται για τη δική του μάχη της Κρήτης
Για τη δική του «μάχη της Κρήτης» ετοιμάζεται ο Στέφανος Κασσελάκης, οποίος από αύριο έως τη Δευτέρα θα περιοδεύσει και στους 4 νομούς του νησιού.

Αν και το πρόγραμμα της περιοδείας ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί οριστικά, θεωρείται βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει περάσματα από τους πεζοδρόμους-αγορές των βασικών πόλεων, συναντήσεις με φορείς, καθώς και κεντρικές ομιλίες στις οποίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απαντά και σε επιτόπου ερωτήσεις πολιτών.

Το χαμένο κάστρο και η μεγάλη δεξαμενή προοδευτικών ψηφοφόρων

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προετοιμασία της εν λόγω περιοδείας, καθώς η Κρήτη έχει ειδικά χαρακτηριστικά, που την κάνουν το μήλο της έριδος μεταξύ των διεκδικητών της δεύτερης θέσης, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Πρώτον, είναι το περιβόητο «δημοκρατικό κάστρο», το οποίο χάθηκε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, καθώς κερδήθηκε κατά κράτος από τη ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Αποτελεί, λοιπόν, μια σημαντική δεξαμενή προοδευτικών ψηφοφόρων και επομένως και πρόκληση για τα 2 βασικά κόμματα του προοδευτικού χώρου.

Ο προσωπικός ανταγωνισμός με τον επίσης κρητικό Ν. Ανδρουλάκη

Δεύτερον, η Κρήτη και συγκεκριμένα τα Χανιά είναι ο τόπος καταγωγής του Στέφανου Κασσελάκη, από την πλευρά του πατέρα του και μοιάζει λογικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώκει να δημιουργήσει ταυτίσεις με τους ψηφοφόρους του νησιού. Ωστόσο, το νησί είναι και τόπος καταγωγής του Νίκου Ανδρουλάκη, οπότε «η μάχη της Κρήτης» μοιάζει να προσδίδει και έναν προσωπικό χαρακτήρα «στη μάχη της δεύτερης θέσης» για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Επίσης, η περιοδεία των επόμενων 5 ημερών αναμένεται να αποτελέσει για τον Στέφανο Κασσελάκη οδηγό για τις επόμενες εξορμήσεις σε άλλες περιοχές της περιφέρειας, καθώς είναι η πρώτη που πραγματοποιεί για την καμπάνια των ευρωεκλογών.

Συνεχίζει τις πιέσεις για τα Τέμπη στην κυβέρνηση

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προσπαθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο σε αντιπολιτευτικό επίπεδο, επιλέγοντας κυρίως θέματα που αφορούν τον κράτος Δικαίου.

Σήμερα το μεσημέρι, λοιπόν, θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο, με τον οποίο αναμένεται να συζητηθούν, τόσο η υπόθεση της διαρροής των email των ομογενών στην Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου όσο και των παρακολουθήσεων.

Σε ότι αφορά τα Τέμπη, στη χθεσινή συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ (Σία Κοσιώνη), ο Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην πρόταση για σύσταση προανακριτικής. Πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί επιλογή της ΝΔ αν θα σταματήσει να προστατεύει τον Κώστα Καραμανλή.

Η σύγκριση των πόθεν έσχες και οι αναφορές για τη Δικαιοσύνη

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει το πόθεν έσχες του πριν τις ευρωεκλογές, επισημαίνοντας ότι έτσι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να το συγκρίνουν με αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με αυτή τη σύγκριση υπονοείται από την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη ότι στο δικό του πόθεν έσχες θα κυριαρχούν τα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα ενώ στου πρωθυπουργού τα ακίνητα.

Τέλος, χαρακτηριστικό της έμφασης που φαίνεται ότι θα συνεχίζει να δίνει η ηγεσία της Κουμουνδούρου στα θέματα κράτους Δικαίου είναι ότι ο πρόεδρος του κόμματος απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν η Δικαιοσύνη χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του, μολονότι είπε πως οι δικαστές είναι στην πλειοψηφία τους έντιμοι. Όπως ανέφερε, η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κρίνεται διαρκώς.