Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης: Ζητάω εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%

Στέφανος Κασσελάκης: Ζητάω εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41% Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΡ, ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι ζητά τη διενέργεια πρόωρων εκλογών προκειμένου να κριθεί η κυβέρνηση και να «φύγει το άλλοθι» του 41%.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι δεν ζητά να στηθούν κάλπες προκειμένου να εκλεγεί βουλευτής.

«Υπάρχει η συγκάλυψη, η μονταζιέρα στα Τέμπη. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο έγκλημα, να βλέπουμε αλλοίωση των στοιχείων, μπάζωμα τρεις ημέρες μετά και να μην έχει σε αυτό συμβολή το Μαξίμου. Έχουν αλλάξει πολλά δεδομένα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει και πολύς κόσμος βλέπει τις κωλοτούμπες της κυβέρνησης», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Για να μην μου ξαναπεί στο γραφείο του (σ.σ. ο πρωθυπουργός) ότι όλα αυτά κρίθηκαν στο ζύγι του 41%, για το καλό του λαού, πάμε να ξαναζυγιστούμε. Ζητάω εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%, για να κριθεί η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Να δεσμευτεί ο Μητσοτάκης ότι δεν θα αμνηστεύσει τον Καραμανλή»

«Έχουμε υπεραρκετά στοιχεία για να στοιχειοθετηθούν οι τρεις κατηγορίες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στο κατηγορητήριο κατά του Κώστα Καραμανλή.

«Έχουμε 11 κακουργηματικές πράξεις που έχουμε αιτιολογήσει πλήρως στο κατηγορητήριό μας. Είναι ξεκάθαρες οι ενδείξεις και οι προειδοποιήσεις που είχε ο Καραμανλής», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέτει το κατηγορητήριο, απάντησε: «Γιατί χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή για να μην αμνηστευθεί ο κ. Καραμανλής» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δεσμευθεί για αυτό.

«Θα το καταθέσουμε με χαρά εφόσον ο ίδιος (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) δεσμευθεί να μην τον αμνηστεύσει. Ο ίδιος λέει ότι θέλουμε σώνει και καλά να πάει στη φυλακή ο κ. Καραμανλής για να πέσει η κυβέρνηση. Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε; Ο Μητσοτάκης συγκαλύπτει τον Καραμανλή και παραδέχεται ότι αν πάει φυλακή θα πέσει η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

«Η καπήλευση της εθνικής τραγωδίας γίνεται όταν συγκαλύπτεις τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος είχε πάμπολλες προειδοποιήσεις», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι εμπιστεύεται τη δικαιοσύνη, αλλά «η εμπιστοσύνη κατακτιέται και ελέγχεται κάθε ημέρα. Η εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν αφήνει υπονοούμενα περί χειραγώγησης της δικαιοσύνης.

«Στόχος η απόλυτη ανατροπή στις ευρωεκλογές»

Ερωτηθείς για το αίτημά του για εκλογές με παρατηρητές, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε ξανά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν εγγυάται ότι δεν έχουν διαρρεύσει προσωπικά στοιχεία εκλογών του εσωτερικού.

«Διαρκώς με αγνοεί. Τη λέξη νοθεία δεν την έχω πει εγώ, ο κ. Μητσοτάκης την είπε τον Φλεβάρη του 2019. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε επιστολική ψήφο. Δεν έχουμε μια διαβεβαίωση ότι δεν έχουν διαρρεύσει του στοιχεία εκλογών του εσωτερικού. Αν μπορεί να το διαβεβαιώσει, να το ξανασυζητήσουμε», ανέφερε σχετικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν αμφισβητεί το εκλογικό αποτέλεσμα του 2023. Επίσης είπε ότι δεν έχει «κανένα σκοπό» να αρνηθεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δηλώνοντας ότι δεν το φοβάται, επειδή «πάμε καλά».

Η «απόλυτη ανατροπή» είναι ο πήχης που έβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης για τις ευρωεκλογές. «Σίγουρα θέλω να είμαστε πάνω από το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας: «Αν είμαστε ξαφνικά σε απόσταση αναπνοής, είναι ανατροπή. Πάει να πει ότι στις επόμενες βουλευτικές θα είναι διαφορετικά».

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης πριν τις ευρωεκλογές

Σε ερώτηση γιατί δεν παρουσιάζει δήλωση περιουσιακής κατάστασης, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι θα το πράξει πριν από τις ευρωεκλογές.

«Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο για την οικογένειά του και θα δούμε το πόθεν, όχι το έσχες», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τη διαμάχη που έχει προκύψει μετά τις αναρτήσεις που έκανε η Έλενα Ακρίτα για τη Μαρέβα Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «εκμεταλλεύεται μια αντιπαράθεση πολιτικών ερωτήσεων για να αποπροσανατολίσει από τα Τέμπη».

«Τον συγχαίρω που είναι οικογενειάρχης. Αν θεωρεί ότι αδικήθηκε η σύζυγός του καλά, θα κάνει να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Θέλουμε δικαιοσύνη για όλους. Και για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι και για τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών», συνέχισε.

«Η άμυνα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο φθηνότερος τρόπος να αμυνθούμε είναι η αποτροπή», απάντησε όταν ρωτήθηκε για το εξοπλιστικό πρόγραμμα. Τάχθηκε υπέρ της προσφυγής στη Χάγη με την Τουρκία μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ και απάντησε ότι ο φράχτης στον Έβρο είναι «χρήσιμο εργαλείο, αλλά άλλο να το συνεχίσουμε και άλλο να το εργαλειοποιούμε προεκλογικά για να βγάλουμε ακροδεξιά ένστικτα στον κόσμο».

Δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με τις αμερικανικές βάσεις, αλλά η Ελλάδα πρέπει να έχει τα κατάλληλα ανταλλάγματα. Για την ασφάλεια στα ΑΕΙ, σχολίασε ότι «αν τίθεται ζήτημα ποινικό, η αστυνομία έχει ήδη τη δυνατότητα να επέμβει. Διαφωνώ με την ανεξέλεγκτη παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια». Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι υπάρχει ζήτημα ασφαλείας στη χώρα. 

Τέλος, δήλωσε ότι ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κεντροαριστερά, απάντησε ότι μετά τις ευρωεκλογές το κόμμα θα έχει το ίδιο όνομα, λογότυπο και έδρα και όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει χώρος στην πολιτική σκηνή για τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε: «Βεβαίως υπάρχει, ο ρόλος που επιτελεί αυτή τη στιγμή».