Πολιτική

Ομόφυλα ζευγάρια: Νέο παραλήρημα Σαράκη – «Μήπως το + στο ΛΟΑΤΚΙ είναι κτηνοβασία;»

Ομόφυλα ζευγάρια: Νέο παραλήρημα Σαράκη – «Μήπως το + στο ΛΟΑΤΚΙ είναι κτηνοβασία;»
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απόπειρα του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Παύλου Σαράκη, να εξισώσει την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία και την παιδοφιλία, κάτι που πυροδότησε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία και ενώ είχαν προηγηθεί νωρίτερα τα ομοφοβικά σχόλια του ίδιου κατά την ακρόαση των φορέων, επέμεινε να ρωτά τι σημαίνει το ακρωνύμιο ΛΟΑΤΚΙ+, κάνοντας χυδαίους συνειρμούς.

«Μήπως αυτό το συν (+) στο ΛΟΑΤΚΙ είναι αριθμητικό σύμβολο; Μήπως αυτό το + προσθέτει σεξουαλικούς προσανατολισμούς ή άτομα που έλκονται από ζώα και παιδιά δηλαδή παιδοφιλία;», διερωτήθηκε προσθέτοντας πως «έχουμε όχι μόνο επιφυλάξεις αλλά ξεκάθαρες θέσεις. Στο ερώτημα ποιοι είναι τι θέλουν και τι επιδιώκουν, δεν πήραμε απάντηση».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, κατήγγειλε τον Παύλο Σαράκη για κακοποιητικό και ομοφοβικό λόγο, με τους τόνους να ανεβαίνουν στα ύψη και να παρεμβαίνει ο προεδρεύων της συνεδρίασης Λάζαρος Τσαβδαρίδης για να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Λίγο αργότερ πραγματοποίησε παρέμβαση ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, οποίος ξεκίνησε την τοποθέτησή του με αναφορά στα όσα είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, κάνοντας λόγο «απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και χυδαίες λέξεις».