Πολιτική

Ηλιόπουλος: «Ο αγώνας των εργαζομένων κέρδισε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας»

Ηλιόπουλος: «Ο αγώνας των εργαζομένων κέρδισε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας»
Κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα ακυρώνει αλλαγές που επέφερε στα εργασιακά ο νόμος Χατζηδάκη, προανήγγειλε ο Νάσος Ηλιόπουλος

«Η προσπάθεια για μαζική μετατροπή εργαζομένων σε αυτοαπασχολούμενους στον χώρο των διανομέων ανατράπηκε. Ο αγώνας των εργαζομένων και η αλληλεγγύη της κοινωνίας κέρδισαν τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή τη γνωστοποίηση της απόφασης της efood για μετατροπή όλων των συμβάσεων των διανομέων της σε αορίστου χρόνου και αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους.

Σημείωσε δε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για να ακυρωθεί η δυνατότητα ασυδοσίας που έφερε ο νόμος Μητσοτάκη/Χατζηδάκη. Να κατοχυρωθεί και νομοθετικά η μισθωτή σχέση και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή, για το σύνολο των εργαζόμενων διανομέων».

 Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε, τέλος, ότι «η αντεργατική μεταρρύθμιση ξεκίνησε να ξηλώνεται μέσα από τους αγώνες της κοινωνίας. Σύντομα θα είναι συνολικά παρελθόν».