Παιδεία

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Κλειστή η Πανεπιστημίου από το ύψος του μετρό

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Κλειστή η Πανεπιστημίου από το ύψος του μετρό
Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Το νομοσχεδιο εχει τεθεί σε δημοσια διαβούλευση απο τις 8 Φεβρουαρίου και η διαβούλευση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου.

Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω απο 500 σχόλια και τα περισσότερα αφορούν την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Στο πλευρό των φοιτητων βρισκονται και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν κηρύξει στάση εργασίας για σήμερα απο 11 εως 14.00.

Παράλληλα για έκτη συνεχή εβδομάδα, πολλές σχολές της χώρας βρίσκονται υπό κατάληψη έπειτα από σχετικές αποφάσεις που έλαβαν οι φοιτητικοί σύλλογοι στις γενικές τους συνελεύσεις ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι εξετάσεις με ψηφιακά μέσα.

WhatsApp Image 2024 02 15 at 12.52.56 1

Μερίδα καθηγητών απο το Πάντειο την φιλοσοφική του ΕΚΠΑ, σχολές του παν Κρήτης, αποφάσισαν αποχή από την τηλεξεταστική καθώς θεωρούν οτι συστημα ειναι διαβλητό.

Οι φοιτητές του χημικού του ΑΠΘ θα δώσουν διπλή εξεταστική μετά τη λήξη μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου.

Τέλος, πανεπιστημιακοί εχουν συντάξει κείμενο το οποίο αναφέρει την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δηλώνοντας ότι ως δημόσιοι λειτουργοί θα προσφύγουν σε όλα τα επίπεδα και ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, αν αυτό νομοθετηθεί.

Μεχρι στιγμής εχουν συγκεντρωθεί 1000 υπογραφές απο πανεπιστημιακούς.

{https://youtu.be/WWpwR--dBvw?si=Hfr0ethzBdkTopmb}