Οικονομία

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ φέτος, αλλαγή και στην πληρωμή

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ φέτος, αλλαγή και στην πληρωμή
Σε έντεκα αντί για δέκα δόσεις θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων φέτος ενώ ο φόρος θα σταλεί νωρίτερα από κάθε άλλη φορά προς πληρωμή. Η πρώτη δόση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει στο τέλος Απριλίου.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων φέτος μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ σε 11 αντί για 10 δόσεις με την πρώτη δόση να πρέπει να πληρωθεί στο τέλος Απριλίου αντί για το τέλος Μαΐου.

Έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τα ασφαλισμένα ακίνητα

Το επόμενο διάστημα θα ανοίξει η πλατφόρμα για να πετύχουν 10% έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ όσοι έχουν ασφαλίσει για φυσικές καταστροφές την κατοικίας του. Μόλις ολοκληρωθεί η διασταύρωση από την ΑΑΔΕ, τότε θα σταλούν τα εκκαθαριστικά έτσι ώστε να πληρωθεί η πρώτη δόση τον Απρίλιο.

Όπως τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, «στόχος για εφέτος είναι ο ΕΝΦΙΑ να ανοίξει ένα μήνα νωρίτερα ώστε να πληρωθεί σε 11 δόσεις αντί για 10». Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να καταβληθεί στο τέλος Απριλίου, αντί για τέλη Μαΐου, και η τελευταία στα τέλη Φεβρουαρίου του 2025.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΦΠΑ 24% επιβλήθηκε στις αγοραπωλησίες ακινήτων το 2006 και αφορούσε ακίνητα με άδεια οικοδομής από την 1η Ιανουαρίου 2006 και μετά, με εξαίρεση την αγορά πρώτης κατοικίας.