Οικονομία

Market Pass: Ξεκίνησε η πληρωμή του Ιουνίου, πιστώνονται τα χρήματα στην ψηφιακή κάρτα

Market Pass: Ξεκίνησε η πληρωμή του Ιουνίου, πιστώνονται τα χρήματα στην ψηφιακή κάρτα Φωτογραφία: INTIME
Έχουν ξεκινήσει να μπαίνουν τα χρήματα στην άυλη ψηφιακή κάρτα που έχουν επιλέξει δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι για την ενίσχυση με το Market Pass.

Εδώ και λίγη ώρα έχει ξεκινήσει η πληρωμή της δόσης του Ιουνίου για 645.000 δικαιούχους του Market Pass, που έχουν επιλέξει την πληρωμή του επιδόματος με ψηφιακή κάρτα.

Ήδη οι δικαιούχοι που έχουν διαλέξει το Viva Wallet για την πίστωση του επιδόματος, είδαν τα χρήματα της προτελευταίας δόσης. Όσον αφορά τους δικαιούχους που έχουν εκδώσει ψηφιακή κάρτα από τα δύο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Eurobank και της Alpha, θα δουν τα λεφτά στους λογαριασμούς τους μέχρι το βράδυ, αφού οι πιστώσεις γίνονται σταδιακά.

Σημειώνεται ότι το επίδομα του Market Pass καλύπτει την περίοδο από τον Φεβρουάριο έως και τον Ιούλιο του 2023. Οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Market Pass λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής:

-Ένα μονομελές νοικοκυριό θα λάβει 22 ευρώ

-Ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα θα πάρει 32 ευρώ

-Μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 32 ευρώ

-Μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα θα πάρει 42 ευρώ

-Ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 42 ευρώ

-Ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα θα πάρει 52 ευρώ

-Ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα θα λάβει 62 ευρώ

-Ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα θα πάρει 72 ευρώ

Επέκταση μέχρι το τέλος του 2023

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι εφόσον επανεκλεγεί η ΝΔ και αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, τότε θα επεκταθεί το πρόγραμμα, πιθανότατα μέχρι το τέλος του έτους αφού οι τιμές των τροφίμων παρά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και με δεδομένο ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος.