Dnews
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ENTERTAINMENT
  • NEWS IN ENGLISH
Dnews
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ENTERTAINMENT
  • NEWS IN ENGLISH
Games
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Life 25.12.2024 02:00

Χριστόψωμο: Ένα έθιμο γεμάτο συμβολισμούς - Βήμα βήμα η παρασκευή του

Image of Newsroom Newsroom
Χριστόψωμο: Ένα έθιμο γεμάτο συμβολισμούς - Βήμα βήμα η παρασκευή του Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αυτό το γιορτινό έθιμο είναι ένας «καμβάς» από μνήμες οικογενειακών και φιλικών στιγμών με άφθονα συναισθήματα.

Το Χριστόψωμο, ένα σύμβολο της ελληνικής παράδοσης και της οικογενειακής ενότητας, παραμένει ένας ζωντανός κρίκος που συνδέει το παρελθόν με το παρόν.

Κάθε χρόνο, παρασκευάζεται με περισσή αγάπη και σεβασμό την παραμονή των Χριστουγέννων, για να κοπεί ανήμερα, σηματοδοτώντας την έναρξη του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Αυτό το γιορτινό έθιμο είναι ένας «καμβάς» από μνήμες οικογενειακών και φιλικών στιγμών με άφθονα συναισθήματα.

«Η διαδικασία παρασκευής του Χριστόψωμου είναι μία ολόκληρη ιεροτελεστία» υπογραμμίζει στο ΑΠΕ η Νεκταρία Κοκκινάκη, πιστοποιημένη γευσιγνώστρια ελαιόλαδου και πρέσβειρα της μεσογειακής διατροφής από το ευρωπαϊκό δίκτυο Mediterranean Diet Network (MD.net).

«Χρειάζεται προσοχή, ιδιαίτερη φροντίδα και υπομονή. Το στρογγυλό του σχήμα έχει πλούσιο στολισμό, με κάθε λογής κεντήματα (κεντίδια) ή «πλουμιά» όπως ονομάζονται. Απαραίτητο στοιχείο είναι ο σταυρός στην πάνω πλευρά με λουρίδες απ' τη ζύμη. Ανάλογα με την υπομονή και το μεράκι της κάθε μαγείρισσας μπορεί να μετατραπεί σε ένα έργο τέχνης», συμπληρώνει και εξηγεί ότι μπορεί να γίνει και με τον παραδοσιακό τρόπο με προζύμι ή να προστεθούν μυρωδικά τα οποία θα του χαρίσουν μια μοναδική γλυκιά γεύση.

Την ώρα της παρασκευής χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά που έχει, η νοικοκυρά λέει:

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ 2'

Όσα πρέπει να ξέρετε
για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

* Με την εγγραφή σας στο newsletter του Dnews, αποδέχεστε τους σχετικούς όρους χρήσης

«Είκοσι πέντε του Δεκέμβρη Χριστός γεννάται,

η ώρα εκείνη και ετούτη ίδια λογάται.

Για τη χάρη της Παναγίας και για το καλό του σπιτιού».

Σύμφωνα με την παράδοση στο κέντρο της ζύμης μπαίνει ένα άσπαστο καρύδι ενώ στην υπόλοιπη επιφάνεια οι νοικοκυρές κάνουν σχήματα με το μαχαίρι ή με το πιρούνι, όπως λουλούδια, φύλλα, καρπούς και πουλιά.

«Την ημέρα των Χριστουγέννων, το ψωμί κόβεται, σταυρώνεται και μοιράζεται με αγάπη σε όλη την οικογένεια και σε όσους είναι παρόντες στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι» αναφέρει η κ. Κοκκινάκη.

«Για μένα οι παραδοσιακές συνταγές είναι οι ρίζες ενός τόπου, κομμάτι του πολιτισμού και θα πρέπει όπως είναι να διασώζονται και να μεταλαμπαδεύονται στις επόμενες γενιές. Μέσα σε μια παραδοσιακή συνταγή θα δεις την ευρηματικότητα της παλιάς νοικοκυράς που με τα λίγα, απλά και φτωχικά υλικά που είχε, κατάφερνε να δημιουργήσει υπέροχα πιάτα για την οικογένεια της. Για μένα, αυτές οι συνταγές είναι ένας αληθινός θησαυρός που αξίζει να βρίσκονται στο τραπέζι περισσότερο από ποτέ» τονίζει με έμφαση.

Αν και της αρέσει να πειραματίζεται με τις συνταγές που «ξετρυπώνει» από τα τετράδιά της, αυτό που επιδιώκει μέσα από τα πιάτα που εμπνέεται είναι, να ξυπνά μνήμες και να βοηθά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύπτουν το μεράκι της παραδοσιακής μαγειρικής.

Επίσης όπως δηλώνει, παρακολουθεί εντατικά σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιόλαδου πάνω σε Κρητικές ποικιλίες ώστε να τις συνδυάζει αρμονικά με τα πιάτα της.

Η παραδοσιακή μαγείρισσα, όπως θέλει να την αποκαλούν, μεγάλωσε στις κουζίνες των γιαγιάδων της. Είναι η πρώτη μαγείρισσα στην Ελλάδα που έλαβε το σήμα Μεσογειακής Διατροφής ενθαρρύνοντας επιχειρήσεις γαστρονομίας και τουρισμού να υιοθετήσουν το διεθνές σήμα με απώτερο στόχο να καταστήσει τη μεσογειακή διατροφή, πυλώνα του γαστρονομικού τουρισμού.

Στο Καβούσι Λασιθίου, στην περιοχή με την αρχαιότερη ελιά στην Ευρώπη, έχει δημιουργήσει έναν φιλόξενο υπαίθριο χώρο όπου μοιράζεται τις γνώσεις και τις μνήμες της από την Κρητική Κουζίνα, κάνοντας μαθήματα παραδοσιακής και μεσογειακής κουζίνας, καθώς και γευσιγνωσίες ελαιόλαδου και κρασιού. Σημειώνεται ότι ο χώρος της έχει αναγνωριστεί και βραβευτεί το 2022 και το 2023 από το ΣΕΔΗΚ για τις ελαιοτουριστικές του δράσεις.

Αναλυτικά η συνταγή του Χριστόψωμου:

Υλικά

Για αρωματισμένο νερό

550 ml νερό

2 ξύλα κανέλας

5 γαρίφαλα

3 φύλλα δάφνης

4 κόκκους μπαχάρι

5 κόκκους πιπέρι

100 γραμμάρια μέλι

Για το προζύμι

100 ml αρωματισμένο νερό

50 γραμμάρια σκληρό αλεύρι

1 κουταλάκι ζάχαρη

16 γραμμάρια ξηρή μαγιά

Για τη ζύμη

400 ml αρωματισμένο νερό

20 ml ελαιόλαδο

10 ml ανθόνερο ή ροδόνερο

1/3 κουταλάκι μαστίχα

1 πρέζα αλάτι

700 γραμμάρια σκληρό αλεύρι

Για το άλειμμα

20 ml κονιάκ ή ρακή

10 ml νερό

30 γραμμάρια μέλι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το αρωματισμένο νερό και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε στην συνταγή μας.

Αρχικά φτιάχνουμε το προζύμι, σε ένα μπολ ρίχνουμε το αρωματισμένο νερό σε θερμοκρασία που είναι ανεκτή στο χέρι μας. Ρίχνουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 400ml αρωματισμένο νερό και προσθέτουμε το φουσκωμένο προζύμι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ανθόνερο, την μαστίχα θρυμματισμένη με ένα κουταλάκι ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σταδιακά μέσα στο μείγμα ζυμώνοντας πολύ καλά. Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά.

Αφού έχει περάσει ο χρόνος βγάζουμε την ζύμη στο μπάγκο εργασίας και ζυμώνουμε λίγο ώστε να ξεφουσκώσει.

Κόβουμε περίπου 100 γραμμάρια από τη ζύμη και κρατάμε στην άκρη για να φτιάξουμε τα σχέδια.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετούμε στη μέση τη ζύμη. Πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να ανοίξει και να πιάσει όλο το ταψί.

Με το ζυμάρι που έχουμε κρατήσει πλάθουμε κορδόνια και δημιουργούμε πλεξούδες για να φτιάξουμε το σταυρό.

Αλείφουμε με ελάχιστο νερό το ζυμάρι που έχουμε στο ταψί στα σημεία που θα ακουμπήσουμε τις πλεξούδες για να κολλήσουν.

Στη μέση του σταυρού τοποθετούμε πιέζοντας ένα ολόκληρο καρύδι. Στα τέταρτα που δημιουργούνται πάνω στο χριστόψωμα μπορούμε να δημιουργήσουμε με το ζυμάρι διάφορα σχέδια όπως πουλιά, λουλούδια, σταφύλια ή ότι άλλο επιθυμούμε.

Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε το χριστόψωμο σε ζεστό σημείο για 1 ώρα περίπου να φουσκώσει.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Στο τελευταίο μισάωρο σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο.

Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από τον φούρνο. Ζεσταίνουμε το κονιάκ με το νερό και το μέλι και αλείφουμε την επιφάνεια με ένα πινέλο για να γυαλίσει.

Ξαναβάζουμε για 2 λεπτά σε κλειστό φούρνο ώστε να στεγνώσει με τη θερμοκρασία.

Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρουμε.

Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!

# TAGS

  • ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ
  • ΣΥΝΤΑΓΗ
Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν
35 χρόνια interwetten – 35 δώρα για όλους: Η μεγαλύτερη γιορτή της χρονιάς μόλις ξεκίνησε!

35 χρόνια interwetten – 35 δώρα για όλους: Η μεγαλύτερη γιορτή της χρονιάς μόλις ξεκίνησε!

ΔΕΗ: Φως στο φόβο των γυναικών στις νυχτερινές μετακινήσεις

ΔΕΗ: Φως στο φόβο των γυναικών στις νυχτερινές μετακινήσεις

Όταν οι διαβάσεις ξεθωριάζουν, ποιος προστατεύει τα παιδιά μας;

Όταν οι διαβάσεις ξεθωριάζουν, ποιος προστατεύει τα παιδιά μας;

Από τη συνδρομή στο Netflix… στην εποχή της αυτοματοποίησης

Από τη συνδρομή στο Netflix… στην εποχή της αυτοματοποίησης

Καρκίνος μαστού: Η σύγχρονη προσέγγιση σε μια παλιά νόσο

Καρκίνος μαστού: Η σύγχρονη προσέγγιση σε μια παλιά νόσο

Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Πότε η πληρωμή, τι ισχύει για τις αυξήσεις

Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Πότε η πληρωμή, τι ισχύει για τις αυξήσεις

Το τιμολόγιο ρεύματος που συμφέρει το Δεκέμβριο

Το τιμολόγιο ρεύματος που συμφέρει το Δεκέμβριο

Τι αλλάζει σε διαθήκες, σύμφωνο συμβίωσης και αποποιήσεις

Τι αλλάζει σε διαθήκες, σύμφωνο συμβίωσης και αποποιήσεις

ΟΠΕΚΑ: Έρχεται διπλή πληρωμή για επίδομα παιδιού Α21

ΟΠΕΚΑ: Έρχεται διπλή πληρωμή για επίδομα παιδιού Α21

Ξεκινάει κακοκαιρία με 72 ώρες αδιάκοπες βροχές: Κίνδυνος για Αττική, πότε οι καταιγίδες

Ξεκινάει κακοκαιρία με 72 ώρες αδιάκοπες βροχές: Κίνδυνος για Αττική, πότε οι καταιγίδες

Επικίνδυνα τα fillers προσώπου - Τι μπορούν να προκαλέσουν

Επικίνδυνα τα fillers προσώπου - Τι μπορούν να προκαλέσουν

ΕΟΔΥ – Ιός Δυτικού Νείλου: Πάνω από 90 κρούσματα μέχρι σήμερα

ΕΟΔΥ – Ιός Δυτικού Νείλου: Πάνω από 90 κρούσματα μέχρι σήμερα

Αυστραλία: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαγορεύει τα social media για παιδιά κάτω των 16

Αυστραλία: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαγορεύει τα social media για παιδιά κάτω των 16

«Αγλαΐα Κυριακού»: Σοβαρά τραυματισμένα νοσηλεύονται 3 παιδιά – Έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από συνομηλίκους τους

«Αγλαΐα Κυριακού»: Σοβαρά τραυματισμένα νοσηλεύονται 3 παιδιά – Έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από συνομηλίκους τους

Τιμολόγια ρεύματος: Ελκυστικά παραμένουν τα μπλε και τον Δεκέμβριο - 11 προγράμματα κάτω από 10 λεπτά/KWh

Τιμολόγια ρεύματος: Ελκυστικά παραμένουν τα μπλε και τον Δεκέμβριο - 11 προγράμματα κάτω από 10 λεπτά/KWh

Η Ελλάδα στις έξι ευρωπαϊκές αγορές με φθηνότερα σταθερά τιμολόγια από τα κυμαινόμενα

Η Ελλάδα στις έξι ευρωπαϊκές αγορές με φθηνότερα σταθερά τιμολόγια από τα κυμαινόμενα

Σφίγγει ο κλοιός για όσους κλέβουν ρεύμα με διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων

Σφίγγει ο κλοιός για όσους κλέβουν ρεύμα με διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων

Πρεμιέρα για τα πορτοκαλί τιμολόγια- Από την 1η Φεβρουαρίου για τους μεγάλους πελάτες από τον Απρίλιο για τα νοικοκυριά

Πρεμιέρα για τα πορτοκαλί τιμολόγια- Από την 1η Φεβρουαρίου για τους μεγάλους πελάτες από τον Απρίλιο για τα νοικοκυριά

Τι αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την αποθήκευση στα φωτοβολταϊκά

Τι αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την αποθήκευση στα φωτοβολταϊκά

Ηλεκτρισμός: Οριακή πτώση της ζήτησης τον Οκτώβριο- Πώς μοιράζεται η «πίτα» της λιανικής

Ηλεκτρισμός: Οριακή πτώση της ζήτησης τον Οκτώβριο- Πώς μοιράζεται η «πίτα» της λιανικής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η μεγάλη επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα

Πολιτική 06:25

Το ανέγγιχτο χωριό της Ηπείρου που πρέπει όλοι να θαυμάσουν το χειμώνα

Ελλάδα 06:23

Πώς παίρνεις σύνταξη αν χρωστάς - Αναλυτικός οδηγός

Οικονομία 06:23

Φορολογικό έγκλημα σε εξέλιξη, η κυβέρνηση αρμέγει τους πολλούς για να ταΐσει τους λίγους

Opinions 06:22

Τι θα κάνουμε στην Αθήνα για το συγκοινωνιακό

Opinions 06:22

Ατελής συμφωνία μιας ένοχης κυβέρνησης

Opinions 06:22
Όλες Οι Ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αλέξης Τσίπρας: Ποιοι πολιτικοί έδωσαν το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιθάκη» - Όσα έγιναν

Πολιτική 20:35

Γιατί δεν βρίσκουν αγοραστή τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Οικονομία 08:08

Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Πότε η πληρωμή, τι ισχύει για τις αυξήσεις

Οικονομία 07:34

Ξεκινάει κακοκαιρία με 72 ώρες αδιάκοπες βροχές: Κίνδυνος για Αττική, πότε οι καταιγίδες

Ελλάδα 06:54

Το τιμολόγιο ρεύματος που συμφέρει το Δεκέμβριο

Οικονομία 06:41
Ειδήσεις από την Περιφέρεια - σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα της Περιφέρειας

# HOT TOPICS

  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΤΙΜΕΣΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

αναλύσεις & ρεπορτάζ
από την συντακτική ομάδα τουDnews

ΤΙΜΕΣ ΡΕΥΜΑ ΤΙΜΕΣ ΦΥΣ. ΑΕΡΙΟ

Σχετικά Άρθρα

Κουραμπιέδες χωρίς μίξερ: Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Κουραμπιέδες χωρίς μίξερ: Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Life 03.12.2025 21:53
Χριστούγεννα 2025: Η παραδοσιακή συνταγή εγγύηση για μελομακάρονα

Χριστούγεννα 2025: Η παραδοσιακή συνταγή εγγύηση για μελομακάρονα

Life 02.12.2025 06:14
Αγίου Δημητρίου: Τα φημισμένα κουλούρια της Κρήτης προς τιμήν του Μυροβλύτη

Αγίου Δημητρίου: Τα φημισμένα κουλούρια της Κρήτης προς τιμήν του Μυροβλύτη

Ελλάδα 23.10.2025 12:48
Τρεις συμβουλές για απίθανο κέικ σαν ζαχαροπλαστείου

Τρεις συμβουλές για απίθανο κέικ σαν ζαχαροπλαστείου

Life 23.10.2025 09:10

NETWORK

ΕΟΔΥ – Ιός Δυτικού Νείλου: Πάνω από 90 κρούσματα μέχρι σήμερα

ΕΟΔΥ – Ιός Δυτικού Νείλου: Πάνω από 90 κρούσματα μέχρι σήμερα

healthstat.gr 12.03.2025 - 18:40
Στο... ίδιο έργο θεατές στην Κρήτη: Κύμα παραιτήσεων στις Νευρολογικές Κλινικές

Στο... ίδιο έργο θεατές στην Κρήτη: Κύμα παραιτήσεων στις Νευρολογικές Κλινικές

healthstat.gr 12.04.2025 - 06:00
Ποια είναι η νέα τάση για τη φροντίδα των μαλλιών - Τι αναφέρουν δερματολόγοι

Ποια είναι η νέα τάση για τη φροντίδα των μαλλιών - Τι αναφέρουν δερματολόγοι

healthstat.gr 12.03.2025 - 19:40
Η ABB βραβεύτηκε με το βραβείο Platinum από την EcoVadis για την εξαιρετική της επίδοση στη βιωσιμότητα

Η ABB βραβεύτηκε με το βραβείο Platinum από την EcoVadis για την εξαιρετική της επίδοση στη βιωσιμότητα

ienergeia.gr 12.03.2025 - 15:37
3 χειμωνιάτικα ροφήματα που ενισχύουν την υγεία σας

3 χειμωνιάτικα ροφήματα που ενισχύουν την υγεία σας

healthstat.gr 12.04.2025 - 06:15
Ελληνικός Χρυσός και WHEN: Ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα «Women 4 Change» και «Girls 4 Change»

Ελληνικός Χρυσός και WHEN: Ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα «Women 4 Change» και «Girls 4 Change»

ienergeia.gr 12.03.2025 - 15:46
Ανακύκλωση Φ/Β Πάνελ: Η ΠΟΣΠΗΕΦ Απορρίπτει Παρερμηνείες και Ζητά Εφαρμογή του Νόμου

Ανακύκλωση Φ/Β Πάνελ: Η ΠΟΣΠΗΕΦ Απορρίπτει Παρερμηνείες και Ζητά Εφαρμογή του Νόμου

ienergeia.gr 12.03.2025 - 15:34
Sunlight Group: Η ενέργεια μιας δυνατής ομάδας από τον Ημιμαραθώνιο Ξάνθης στον Αυθεντικό Μαραθώνιο στην Αθήνα

Sunlight Group: Η ενέργεια μιας δυνατής ομάδας από τον Ημιμαραθώνιο Ξάνθης στον Αυθεντικό Μαραθώνιο στην Αθήνα

ienergeia.gr 12.03.2025 - 15:44
Dnews

ΟΠΙΝΙΟΝ ΠΟΣΤ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. "OPINIONPOST" Διεύθυνση: ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ 8, 16346 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα
ΑΦΜ: 800961697 - ΔΟΥ: Φ.Α.Ε. Πειραιά
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 145803601000
Τηλ: 210 7517080
E-mail: info@dnews.gr

Domain name: Dnews.gr (Dikaiologitika.gr)
Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθύνων Σύμβουλος: Νίκος Ανδριόπουλος (andriopoulos@opinion-post.gr)
Ιδιοκτησία: OPINIONPOST A.E. - Μέτοχοι: ENERGY REGISTER Α.Ε. / Ανδριόπουλος Νικόλαος
Δικαιούχος Domain: OPINIONPOST A.E. - Διαχειριστής Domain: Σωτήρης Μπέσκος
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Παναγιώτης Ευθυμιάδης
Διευθυντής Σύνταξης: Κώστας Σαρρηκώστας

  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • COOKIES
  • ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέλος ΕΝΕΔ

Copyright © 2011 - 2025 OpinionPost S.A. All rights reserved.

Developed by Nuevvo.

ΜΕΛΟΣ #242054 Μ.Η.Τ. Μέλος #242054 του Μ.Η.Τ.
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Life
  • Παιδεία
  • Υγεία
  • Αθλητισμός
  • Επιστήμη
  • Επιχειρήσεις
  • Θέσεις Εργασίας
  • Ο Πληροφοριοδότης
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Τεχνολογία
  • Auto - Moto
  • Entertainment
  • Market Maven
  • News In English
  • Opinions
  • Ειδήσεις Από Την Περιφέρεια
  • Όλες οι Ειδήσεις
Games